В 'Опозиційному блоці' заявляють, що голова облради Іван Мунтян працює на 'підхваті' у нардепа Максима Бурбака, освячуючи його 'кишеньковий фарс'?

В "Опозиційному блоці" заявляють, що голова облради Іван Мунтян працює на "підхваті" у нардепа Максима Бурбака, освячуючи його "кишеньковий фарс"?

18.05.2017, 13:00

Принаймні такий висновок випливає зі змісту заяви депутатської фракції «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» у Чернівецькій обласній раді, яку на своїй сторінці у ФБ оприлюднив депутат облради Олександр Болтунов. (Див. повний текст заяви нижче). У документі вказано, що позачергову сесію обласної ради було скликано  за ініціативи народного депуата України Максима Бурбака. Цитата: "Нагадаємо, 12 травня 2017 року за ініціативи народного депутата України Максима Бурбака (керівника фракції Народного фронту у ВРУ) було оголошено про проведення позачергової сесії Чернівецької обласної ради 16 травня 2017 року".

Водночас, згідно з повідомленням прес-служби Чернівецької обласної ради, ініціатором скликання сесії вказано голову обласної ради Івана Мунтяна, який підписав розпорядження «Про скликання 13-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради VІІ скликання» від 13 травня 2017 року № 94.

 Нагадаємо, раніше ЗМІ звернули увагу на те, що місця депутатів від Опозиційного блоку на час проведення позачергової сесії залишилися порожніми. Крім народного депутата України Максима Бурбака, скликати позачергову сесію обласної ради вимагала також депутат обласної ради Ольга Кобевко, щоб дати об'єктивну і правдиву оцінку діям провокаторів від Опоблоку 9-10 травня у Чернівцях. 

Під кінець сесії, коли всі питання порядку денного було  проголосовано, депутат від «Самопомочі» Ольга Кобевко піддала різкій критиці політиків, громадські організації, владу та правоохоронців Буковини, котрі досі не дали принципової оцінки спробам «Опоблоку» влаштовувати провокації під час відзначення дат закінчення Другої Світової війни в Європі.

Зокрема провокаційним написам і символам на танку Нікітіна, які робили провокатори на чолі з Папієвим, параду т.з. «Безсмертного полку», провокації у соцмережах депутата з «Опоблоку» Болтунова.

І, насамкінець кримінальних «розбірок», які влаштував голова міської організації «Опоблок» Тулик 10 травня в районі Чернівецького аеропорта. 
 
 
Осередок політсили, яка має мандати у Чернівецькій обласній раді, сіє сепаратизм та фашизм у Чернівцях, заявила на сесійному засіданні Ольга Кобевко. 
 
- У соцмережах публічно голова фракції "Опоблоку" заявляв про те, що уродженці інших областей, хоча вони є українцями, не мають права перебувати на Буковині, бо він є єдиним корінним жителем цієї землі. Це неприпустимо, це фашизм і сепаратизм на теренах області, - наголосила Ольга Кобевко, депутатка Чернівецької обласної ради.
 
Окрім того, висловлювання депутата про те, що 8 травня у скорботі переможені, а переможці святкують 9-го, яке розмістив на своїй сторінці Болтунов, депутат від "Опоблоку", обурило громадськість. Зокрема, волонтерів, АТОвців та родичів загиблих, які саме 8 травня несли квіти до могил воїнів та героїв Небесної Сотні, каже Ольга Кобевко. 
 
- Знову не звернула увагу на це СБУ, знову не звернула увагу прокуратура на фашизм і сепаратизм з уст "Опоблоку", - нарікає Ольга Кобевко, депутатка Чернівецької обласної ради.
 
Та найбільше галасу наробила новина про буцім звіряче побиття лідера міського осередку "Опоблоку" Тулика. Її тиражували і всеукраїнські ЗМІ, каже Ольга Кобевко. Проте насправді стан Тулика далеко не тяжкий. 
 
- Це велика брехня, і повинен уже дати хтось цьому оцінку. Тому я звертаюся до всіх силових структур: до СБУ, до прокуратури, до поліції, до всіх чиновників. Якщо ми зараз, одним кроком, на початку не будемо зупиняти всі провокації, нам з вами доведеться ховатися в бомбосховищах скоро, - заявила Ольга Кобевко, депутатка Чернівецької обласної ради.
 
Окрім того, діяльність депутатів вивчатиме комісія з питань етики. Та "Опозиційний блок" на сесію сьогодні не з’явився. Натомість депутат Болтунов анонсував, що "освячувати" своєю присутністю засідання ні він, ні його колеги не будуть. 
 
Нагадаємо, одразу після провокацій, які відбулися у скорботні дні 8-9 травня, нардеп Максим Бурбак закликав голову облради скликати позачергову сесію та дати оцінку діям колишніх регіоналів. Однак на сьогоднішньому засіданні мало вирішити питання, які стосувалися бюджету, екології та розвитку фізкультури і спорту. А питання про діяльність "Опоблоку" з голосу внесла Ольга Кобевко.  
 
Згодом Ольгу Кобевко підтримали волонтери. 
 
 
ДОДАТОК: 

ЗАЯВА 

Депутатська фракція «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» у Чернівецькій обласній раді відмовляється освячувати своєю присутністю кишеньковий фарс Максима Бурбака з корупційним відтінком. Ми, дотримавшись усіх формальностей, прийняли активну участь у підготовці проведення даної сесії.

Однак, вважаємо, що у такий скрутний час першочерговими питаннями для мешканців Буковини, якими б мали опікуватися місцеві ради, - є тарифний геноцид, соціальний захист населення, стан доріг і т.д.

Тому, наголошуємо, що бути на «підхваті» та потакати раптовим капризам нардепа, фракція політичної партії якого, навіть не представлена в Чернівецькій обласній раді - є абсурдним, а згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» немає владної вертикалі між радами різного рівня.

Нагадаємо, 12 травня 2017 року за ініціативи народного депутата України Максима Бурбака (керівника фракції Народного фронту у ВРУ) було оголошено про проведення позачергової сесії Чернівецької обласної ради 16 травня 2017 року.

На розгляд сесії було винесено три питання, а саме:

1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.
2. Про внесення змін до Комплексної програми з охорони навколишнього природного середовища «Екологія» у Чернівецькій області на ‎2016-2018 роки.
3. Про внесення змін до рішення 14-ї сесії Чернівецької обласної ради VІ скликання від 14.03.2013 № 5-14/13 «Про затвердження Регіональної програми розвитку фізичної культури і спорту на ‎2013-2017 роки» (із змінами).

Депутати обласної ради, як представники громад, здатні самотужки вирішувати питання місцевого самоврядування без вказівок представників збанкрутілих політичних сил.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Очень  скоро эта  гемафродит О.Кобевко  будет  править  областью. Дебилы  от  НФ, Батькивщины, Самопомощи,.., в  силу скудности  ума,  пускают  её  на  трибуну. Она,  рада  стараться,  несет  чушь,  как и  её  папаня.  Тот  поливает грязью  людей  за деньги,  а  Эта-?

avatar

Йося

18 травня 2017 13:42

Коли вже нарешті народу буде подаватися обєктивна інформація?  Заявляємо, що представники Вижниччини наполегливо просили пана Мунтяна І.М. скликати позачергову сесію на якій розглянути питання внесення змін до Комплексної програми  з охорони навколишнього середовища "Екологія"  у Чернівецькій області на 2016-2018 роки. Не знаємо по чиїй вині туди не було включено завершення будівництва КОС в м. Вижниця ( нагальна проблема не вирішується  більше 13 років) і ми не одержали б бюджетних коштів на вирішення даного питання. Тому ми дуже вдячні голові облради, що прислухався до нашого прохання. Так що, нешановні, голова облради на "підхваті"  у людей.   

avatar

Вижниччина

18 травня 2017 15:31