В опозиції стверджують, що Папієв біжить поперед батька в пекло

В опозиції стверджують, що Папієв біжить поперед батька в пекло

05.11.2013, 18:42

Не зважаючи на те, що тендер МОЗу протягом всього періоду його проведення був покритий темною завісою і від його процедури лише тягло корупційною складовою, дехто з місцевих «пакращувачів», а саме Папієв, вирішив попіаритися на «швидких» передчасно. Прокоментував ситуацію із закупівлею та розподілом по областях нових автомобілів  швидкої домомоги народний депутат України Максим Бурбак. - Він (голова Чернівецької ОДА. - ред.) в екстреному порядку провів оглядини автопарку центру екстренної медичної допомоги і пообіцяв, взяти катастрофічну ситуацію з автомобілями під контроль. Вже через тиждень, чиновники управління охорони здоров'я пообіцяли, що до нового року в Чернівцях з`являться нові авто! 

 Це як в приказці: Поспішиш - людей насмішиш! Михайле Миколайовичу, не треба бігти поперед батька в пекло! Політичних балів на корупційних схемах та порожніх обіцянках – не заробите! 

Ще один цікавий нюанс: закупівля нових автомобілів - це ініціатива президента України. Схоже, що напередодні виборів 2015 року чиновники МОЗу не в кращому світлі виставляють Віктора Федоровича!

 

- Міністерство охорони здоров`я не тільки нагрілося на 224 мільйони гривень на тендері по закупівлі автомобілів швидкої допомоги, але ще й невідомо, коли ці «швидкі» прибудуть до областей, наполягає народний депутат України Максим Бурбак. - Якби МОЗ провело тендер ще у вересні, то карети «швидкої» до кінця року вже були б розподілені по регіонах. А так як чиновники, які мали б піклуватися про здоров`я та життя українців, піклувалися тільки про те, як нагрітися на тендері – «швидкі» в кращому випадку будуть у березні 2014 року. 
Ще й невідомо, як вони взагалі будуть розподілятися - конкретної квоти для кожної області немає. Спрацює механізм кумівства, сватовства та братства.

Сьогодні ми ще раз, тепер уже всі три опозиційні фракції, звернулися до МВС, СБУ, Генеральної прокуратури з метою розібратися з чиновниками МОЗу, що дозволили тринькання бюджетних грошей.

 У подальшому будемо тримати ситуацію на особистому контролі!

Тендер Міністерства охорони здоров’я на закупівлю машин швидкої допомоги незаконно «виграла» компанія, яка надала одну з найдорожчих пропозицій.

Про це сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді заявили народні депутати фракції «Батьківщина», члени ТСК з розслідування порушень з боку МОЗ Павло Петренко, Анатолій Дирів та Максим Бурбак.

Павло Петренко наголосив, що пропозиції компанії «Практика» за сімома лотами - а це 715 мільйонів гривень - були дорожчі за пропозиції інших учасників тендеру мінімум на 24 мільйони гривень: «Попри це, МОЗ визнало «переможцем» тендеру саме цю компанію».

Він також наголосив, що в рамках розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю швидких компанії-учасники демонстрували автомобілі. Проте швидкі «Практики» були порожніми - без жодного медобладнання та необхідного устаткування.

«У такий спосіб відбувалася спроба приховати те неякісне китайське обладнання, яке буде встановлено у швидкі та яке фактично маже коштувати українцям життя. Оскільки у будь який момент воно може просто відмовити», - підкреслив Павло Петренко.

Окрім цього, як наголосив Максим Бурбак, для китайського устаткування швидких компанії «Практика» в Україні навіть немає сервісу: «Тобто хто ремонтуватиме його в разі поломки – невідомо».

Голова ТСК з розслідування діяльності МОЗ Анатолій Дирів нагадав, що інформацію про майбутнього «переможця» тендеру народні депутати знали ще місяць тому - до проведення конкурсних торгів: «Величезна корупційна складова, яку ми підозрювали, у кінцевому результаті втілилась у життя. Тому що автомобіль аж ніяк не може вартувати 649 тисяч гривень, коли базова ціна авто 230 тисяч гривень, а обладнання - приблизно 200 тисяч. А де ще 200 тисяч гривень?».

«Проведення тендеру переносилося чотири рази лише з тої причини, що нинішній "переможець" не міг сертифікувати те сумнівне китайське обладнання, яке мало бути вставлене у швидкі», - додав він.

Павло Петренко наголосив, що незалежно від того, чи працюватиме парламентська ТСК з розслідування порушень з боку чиновників від Мінохорони здоров’я, депутати від «Батьківщини» і надалі здійснюватимуть контроль щодо всіх тендерів МОЗу.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Це так жопо...ціонери намагаються відімстити за те, що губернатор, відвідуючи центр екстреної, згадав їх незлим тихим словом (кому цікаво, почитайте на сайті "МБ"). Їх так заїло не те, що пропіарився папієв, а те, що він так "пропіарив" їх. Диму без вогню не буває. Якби їх там не упомянули, то на...рать їм на ті швидкі. А так це вже особисте. Помарали честь шмундіра!

avatar

Психолог

05 листопада 2013 20:54

Что за бред как всегда несут Петренко и Дырив?! Им что нравится позорится как обыно?) Во первых тендер победила не одна компания, а три, и главными кретериями было качество предлагаеой продукции.

avatar

Шаламов

06 листопада 2013 12:24

От качества экстреннй медицины зависит спасение жизней тысяч украинцев. Неужели Дырив считает что можно закупить гаельки и отправить их по стране развозить больных. Скорая помощь должна быть прежде всео до зубов забита обордованием которое спасет жизни, и оборудование должно быть качественным - на нем нельзя экономить. 

avatar

Спайс

06 листопада 2013 12:35