В округах Буковини вже є лідери, а є аутсайдери, - експерт

В округах Буковини вже є лідери, а є аутсайдери, - експерт

03.10.2014, 14:56

На деяких округах Буковини серед кандидатів у народні депутати є відверті фаворити, а в інших важко спрогнозувати переможця, вважає Ігор БАБЮК, директор Буковинського центру виборчих технологій:

- Так в Чернівцях є фаворит, з яким навряд чи зможе хтось конкурувати і це показали минулі вибори. В округу №202 вже є два-три кандидати, які претендуватимуть на перемогу. Натомість в округу №203 немає відвертих фаворитів. Там є кілька осіб з потужним фінансовим ресурсом, який зможе вплинути на результати голосування. Водночас у цьому округу немає кандидатів, які відомі в усіх районах округу.

В округу №204 є принаймні три особи, між якими вестиметься сильна "гризня" за перемогу. Серед фаворитів тут є політики, добре відомі всій Буковині, а є й місцеві впливові люди.

Важко сказати однозначно, чи цього разу висувалися так звані технічні кандидати. Але виникають певні підозри, наприклад, коли на одному округу висуваються однофамільці. Та точно можна сказати, що певні кандидати, не маючи жодних шансів на перемогу, висувалися лише для того, щоб протягнути своїх людей у дільничні комісії.

Знову можна говорити про використання адмінресурсу. Вже є інформація про спроби впливати на освітян, медиків. Та нині доступ до адмінресурсу вже не сконцентрований в одних руках. Доступ до нього мають різні кандидати.

Журналісти і громадські діячі повинні виконувати якісніше свою основну роботу, а не гратися в політику.

Таку думку в коментарі журналісту molbuk.ua висловив директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор БАБЮК.

“Журналісти, які йдуть на вибори в округах, при чому в тих районах, де їх мало хто знає, мають дуже мало шансів перемогти. У мене дуже змішані почуття і ставлення до громадських діячів та журналістів, які балотуються на виборах. Я вважаю, що якщо він хороший професіонал, як журналіст, то він не має права лізти в політику і законодавчу діяльність”, - сказав він.

“З іншого боку, я розумію, що ця когорта людей має абсолютно інші цінності. І я розумію, що дійсно багато з них мають бажання щось змінити в тому парламенті. Але в нас уже були там і співаки, і символи першого Майдану, які нічого не змогли зробити. Після перевиборів 2007 року, люди які потрапили до ВР, нічого не змогли змінити у владі. І це при тому, що серед них було чимало активних і порядних”, - додав Ігор Бабюк.

Нагадаємо, у Чернівцях на виборах депутата міськради в 17 окрузі балотуються відразу двоє журналістів — Василь Забродський та Аліна Олевич. Водночас, в окрузі №202 до парламенту балотуються журналісти Інга Маковецька та Галина Єреміца.

Нагадаємо, Центрвиборчком зареєстрував 59 кандидатів у народні депутати на мажоритарних округах Чернівецької області.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

ось так відпрацьовуються бонбони кулявлобів ))))))))))))))))

 

avatar

фАвАрітЬ

03 жовтня 2014 12:06