В облраді обурені заявою волонтерів про рейдерське захоплення психлікарні у Чернівцях

В облраді обурені заявою волонтерів про рейдерське захоплення психлікарні у Чернівцях

25.01.2019, 22:43

У Чернівецькій обласні раді визнали, що здали в оренду приміщення у обласній психлікарні приватному підприємству "Чоботар". Але голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян запевняє, що це здійснено без жодних порушень. 

Про це він розповів на зустрічі із журналістами, яку організував після заяви волонтерів про рейдерське захоплення території обласної психіатричної лікарні, передає кореспондент molbuk.ua.

"Як може здійснюватися рейдерське захоплення обласною радою на комунальне майно обласної ради? Обласна рада діє у межах повноважень, наданих їй законом України. Є відповідні процедури передачі в оренду.

За це скликання жоден квадратний метр землі комунальної власності не було передано нікому ні в оренду, ні на приватизацію", - заявив Іван Мунтян. 

Голова обласної ради Мунтян продемонстрував документи, які свідчать про те, що земельні ділянки психлікарні почали роздавати ще з 2006 року.

"Є рішення сесії міської ради під головуванням ще Миколи Федорука, де затверджено проект відведення та наданя підприємцю Чоботарю В. І. земельної ділянки на вулиці Мусорського, 2, площею 0,5 га для добудови допоміжних приміщень. Потім знову з’являється аналогічне рішення міської ради і надають підприємцю Чоботарю В. І. ще одну ділянку площею 0,68 га. Ці документи дали підставу Чоботарю побудувати на території нерухоме майно, на яке він отримує право власності. І вже усі ці роки він не сплачує орендної плати. За ці роки ми нарахували майже шість мільйонів гривень боргу. Хто буде нести відповідальність за те, що підприємець не сплачує орендної плату?", - сказав І. Мунтян. 

Незважаючи на всі ці порушення, підприємству "Чоботар" обласна рада надає дозвіл на оренду чергового приміщення у психіатричній лікарні під склади. Підприємство отримало приміщення площею понад сто квадратних метрів в оренду на десять років з оплатою сім тисяч гривень на місяць, але без права приватизації. Іван Мунтян запевняє, що підприємству не мали права відмовити.

"Обласна рада буде нести відповідальність, якщо не будемо приймати рішення щодо надання в оренду земельної ділянки даному підприємству, адже він звертався з цього приводу впродовж трьох років", - пояснив голова облради. 

За словами Мунтяна щодо поділу землі психіатричної лікарні, то таким чином намагаються навести лад з орендавцем

"Треба визначити, за скільки квадратних метрів землі має сплачувати орендар орендної плати. Для цього керівник установи звернулася до обласної ради щодо поділу земельної ділянки і визначення території, яка потрібна для обслуговування даного підприємства. Але з 2015 року ми не можемо провести цю процедуру, бо є зацікавлені особи, які блокують питання. Шантажують людей, дезінформовують суспільство і ми не можемо прийняти відповідне рішення", - заявив Іван Мунтян.

Насамкінець посадовець запевнив, що немає загрози існування обласної психіатричної лікарні і готовий до перевірок правоохоронців. 

"Якщо є десь корупційна складова я звертаюся до правоохоронних органів негайно здійснити перевірку, вивчити дане питання і якщо є порушення, відповідний працівник повинен нести відповідальність", - зазначив Іван Мунтян.

Джерело: https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

"Відповідний працівник повинен нести відповідальність". Амплуа Мунтяна, керівника без честі і совісті: усе спихнути зараз на свого юриста Чернушку, який підсовував депутатам облради і Мунтяну проекти незаконних рішень. Чернушку за одне місце візьме також Чоботар і Ко, у якого посипляться усі незаконні договори оренди майна і розподілу земельних ділянок. А на ті будівлі, що Чоботар незаконно набудував на незаконно забраних землях психлікарні, ніякої документації немає. Самострой, однако. Підлягає знесенню. Упс! 

avatar

Ісаченко

26 січня 2019 10:03

Чоботар по два рази на тиждень у Мунтяна в кабінеті обговорюють хлібний бізнес. Муня має 50 процентів акцій Чоботарівського  хлібзаводу на Мусоргського. На сайті обласної ради зареєстровано проект рішення про надання Чоботарю 0,68 га території психлікарні під забудову, яка вже давно зроблена самовільно. Чекають слушного моменту.

avatar

Депутат

26 січня 2019 18:45

а где Прокуратура а где сбу а где полиция или им не по зубам такой зверь ...помнится как в начале захвата больницы они с помощью полиции сделали провокацию взятки и убрали гл врача. Вот так работают пацаны из Батькивщина..

avatar

Сатана

27 січня 2019 11:40