В лісі на межі сіл Багна і Черешенька виявили незаконні порубки хвойних дерев (ОНОВЛЕНО)

В лісі на межі сіл Багна і Черешенька виявили незаконні порубки хвойних дерев (ОНОВЛЕНО)

15.10.2019, 13:09

Представники Екологічної варти повідомили про це екоінспекцію та правоохоронців

Під час обстежень лісового патруля активісти ГО "Карпатська Екологічна Варта" на межі населених пунктів Багна і Черешенька виявили порубки семи хвойних дерев в лісах.

Про це представники громадської організації повідомили на своїй сторінці у ФБ. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Посадовці підприємства «Чернівецький держлісгосп» реалізовували «наліво» деревину на мільйони гривень

Активісти припускають, що рубка є незаконною. Вона не має клейма, частина пнів прикрита порубковими рештками, частина присипана ґрунтом.

Виглядає так, ніби лісоруби прагнули приховати сліди своєї діяльності.

З цього приводу, аби перевірити законність рубки, представники Варти звернулися до Державної Екологічної інспекції Карпатського округу та повідомили правоохоронні органи.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

На Вижниччині виявили незаконну порубку деревини

Самовільну порубку хвойних дерев було виявлено працівниками державної лісової охорони Іспаського лісництва державного підприємства «Вижницький держспецлісгосп АПК», про що складено Акт огляду місця вчинення правопорушення лісового законодавства від 15.10.2019 року. Зловмисниками було зрубано 7 дерев загальною кубомасою 13,78 м.куб. Сума завданої шкоди становить 48тис. 860 тис. грн.

Урочище Куриків Іспаського лісництва (квартал 12, виділ 16) - територія, де здійснено незаконну порубку, що відноситься до Національного природного парку «Вижницький» (господарська зона) без вилучення з лісового фонду ДП «Вижницький держспецлісгосп АПК».

Матеріали справи передано у Вижницьке відділення поліції для внесення слідчим відділення Вижницького відділення поліції Кіцманського відділу поліції головного управління національної поліції в Чернівецькій області до єдиного реєстру досудових розслідувань. Тривають слідчі дії.

Прес-служба ДП «Вижницький держспецлісгосп АПК»

1