В Кишиневі обговорили практичні питання організації транзитного руху потяга «Чернівці-Київ»

В Кишиневі обговорили практичні питання організації транзитного руху потяга «Чернівці-Київ»

25.04.2013, 15:46

Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Кишинів (Молдова), де взяв участь в обговоренні питань співробітництва у галузі залізничного транспорту. Про це повідомляє прес-служба обласної ради. 

Михайло Гайничеру зустрівся із заступником Міністра транспорту і дорожньої інфраструктури Республіки Молдова Валерієм Чубуком, заступником Генерального директора Залізниці Молдови Сергієм Томашем. У ході спілкування молдавська сторона підтвердила готовність до конкретних кроків щодо організації транзитного руху українського потяга сполученням «Чернівці-Київ» без виконання прикордонно-митних процедур територією Республіки Молдова, про що у встановленому порядку найближчим часом буде поінформовано Міністерство інфраструктури України.

Досягнуто домовленостей про опрацювання технічних і технологічних аспектів схеми транзитного транскордонного руху поїздів. З цією метою заплановано організацію прикордонної зустрічі представників Львівської залізниці, залізниці Молдови, а також представників митних та прикордонних органів.

Відбулася також зустріч голови Чернівецької обласної ради із заступником Міністра закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Андрієм Поповим, який ознайомився з пропозиціями, представленими Михайлом Гайничеру щодо організації руху потягів, та висловився за прискорення вирішення цього питання. З цією метою вже найближчими днями у Міністерстві зовнішніх справ Молдови відбудеться міжвідомча нарада, де буде остаточно узгоджено позицію молдовської сторони. У зустрічах голови обласної ради з молдовськими урядовцями взяв участь начальник управління інфраструктури та туризму Чернівецької ОДА Дмитро Павел.

1