В Кострижівсткій ОТГ знищують останній в Чернівецькій області цукровий комбінат «Хрещатик» (ОНОВЛЕНО о 14.49)

В Кострижівсткій ОТГ знищують останній в Чернівецькій області цукровий комбінат «Хрещатик» (ОНОВЛЕНО о 14.49)

20.03.2019, 11:49

Народний депутат України Максим Бурбак з парламентської трибуни звернувся до правоохоронних органів та Чернівецької ОДА до ситуації навколо останнього в Чернівецькій області цукрового комбінату «Хрещатик».

- Я звертаю увагу правоохоронних органів, звертаю увагу Чернівецької ОДА : в Кострижівсткій ОТГ знищують останній в області цукровий комбінат «Хрещатик»! Раніше весь Заставнівський район працював на вирощування сировини для комбінату. А тепер без роботи можуть залишитись і працівники комбінату, і селяни які вирощували цукрові буряки. До того, ж комбінат вже три роки не сплачує земельний податок і заборгував Кострижівській ОТГ 4,5 млн грн! Власникам комбінату доля людей не важлива, але керівництво області повинно захистити своїх людей в захистити їхні робочі місця, - сказав парламентар. 

Дуже не подобається ситуація, яка складається навколо Кострижівської ОТГ та цукрового комбіната «Хрещатик», - написав Максим Бурбак на своїй сторінці у ФБ. - Лишень зранку з трибуни парламенту звернувся до Чернівецької ОДА з вимогою протидіяти знищенню останнього цукрового комбіната та перетворюванню його на металобрухт і майданчик для сонячної енергостанції. А тепер отримав копію порядку денного комісії з земельних питань при Чернівецькій ОДА. У ньому пропонується дострокове розірвання договору оренди землі, який був укладений на 20 років. Звертаюсь до місцевих можновладців: Кострижівську ОТГ не залишу на поталу ділкам, як і інші громади нашої області. Не дай Боже ви позбавите громаду додаткових надходжень до бюджету. Моя реакція буде досить жорсткою. Якщо брали в оренду землю на 20 років, то нехай домовляються з громадою яким чином компенсуватимуть ненадходження до бюджету. А то виходить землею покористувалися, запустили її, забруднили відходами, а тепер забирайте назад. Не вийде!!!

1


КОМЕНТАРІ (3)

решту цукрових заводїв знищив Ющенко — Порох та Жванія

avatar

Сатана

20 березня 2019 12:46

Нарешті "проснувся" наш нардеп... Де ж ви, п.Максим, були попередні 4 роки вашого депутатства?? А тепер не виступайте і піартесь, а щось робіть... Не треба ля-ля-ля.. Не пройде бути просто фіксатором.  А "розплата", пане мажоритарний депутат, і за цей "завод" буде на виборах восени 2019р.

avatar

Юрій

20 березня 2019 12:52

Мой, Бурбаку,  мой! Багато балакаєш перед виборами, тож і невігласу зрозуміло, з якої причини. Ось на всі лади глаголиш, як твоє ще, слава Богу, серденько болить за долю цукрокобінату «Хрещатик» на Заставнівщині. Закривають його і це начебто недобре. Але на чому він працюватиме, коли на сьогодні (затям) на Буковині, котра ще в 90-ті роки виробляла 1,1 млн. тонн цукросировини, чого вистачало для роботи 4-м нашим цукропідприємствам, не сіють жодної сотки цукристих – га?

Та коли вже так болить твоє серденько за долю пропащих цукропідприємств краю, то зберегти для історії і гонору треба було Зарожанський цукрозавод, будований ще 1831 року. І який був найдавнішим в Україні. Але тоді, на жаль, не вистачило простої селянської клепки. Згода?

avatar

Філімон

21 березня 2019 11:46