В конвертаційному центрі, де щомісяця відмивали 100 мільйонів гривень, виявили сейф набитий грошима (оновлено)

В конвертаційному центрі, де щомісяця відмивали 100 мільйонів гривень, виявили сейф набитий грошима (оновлено)

27.03.2014, 23:26

На Буковині прокутатура та міліція викрили конвертаційний центр у якому щомісяця відмивалося щонайменше 100 мільйонів гривень. Про це повідомили під час термінової прес-конференції представників прокуратури Чернівецької області та обласного управління МВС. У приміщенні конвертаційного центру виявлено сейф, наповнений грошима. Його правоохоронці відкрили у присутності бійців самооборони.

На даний момент, правоохоронці встигли перерахувати близько 8 мільйонів гривень із коштів, знайлених в сейфі конвертаційного центру.

"За реалізованими спільно з МВС оперативними заходами у Чернівцях виявили діяльність, пов’язану з конвертацією валютних цінностей в особливо великих розмірах. Під час обшуку вилучили бухгалтерію, комп’ютерну техніку і гроші в сумі 8 мільйонів гривень - у різних валютах. Це не остаточна сума, її назвати зможемо лише завтра", - повідомив заступник прокурора області Павло Ванзуряк.

"Конвертаційний центр займався незаконним обігом валюти на території Буковини та Західної України. Середній незаконний обіг - 100 млн. грн за місяць. Є документація, яка підтверджує це. На місці лежали 25 тисяч євро, прямо на столі. Очевидно в сейф не помістились. В конвертаційному центрі виявлено гривні, долари, євро і біля трьох мільйонів російських рублів. Зі слів власника, ця сума перевищує 8 мільйонів гривень", - повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко. 

БукІнфо та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Larisa Khomich

27 березня 2014 23:32

НАЖИВО! Незаконне видобування гравію у Мамаївцях припинили правоохоронці. Пряме включення - http://promin.cv.ua

avatar

ProminTV

28 березня 2014 15:31