В ході загальної мобілізації з Сокирянського району призвано півсотні осіб

В ході загальної мобілізації з Сокирянського району призвано півсотні осіб

17.07.2014, 21:46

В Сокирянському районі активно ведеться робота з підтримки військових, які перебувають в зоні антитерористичної операції.

 В рамках роботи районного логістико-інформаційного центру з підтримки військовослужбовців, які перебувають на сході України, та членів їх сімей, діяльність якого координує перший заступник голови районної державної адміністрації Олексій Бойко, у співпраці з виконавчими комітетами Сокирянської міської, сільських рад та активістами району триває робота щодо збору і постачання безпосередньо до місць постійної дислокації військ речей першої необхідності, продуктів харчування, спецодягу та засобів особистого захисту військових. За останніми даними нині в ході загальної мобілізації з району призвано 48 осіб, з них в зоні АТО перебуває 39 жителів району. Цифра не стійка та щоденно змінюється.

За останній тиждень за активної участі громад населених пунктів в районі зібрано понад 50 тисяч гривень. Ці кошти спрямовано на придбання спецодягу та засобів особистого захисту військових з сіл Михалкове, Коболчин, Кормань, Романківці, які перебувають в зоні антитерористичної операції, або готуються до відправлення на схід України.

Взагалі від початку роботи логістико – інформаційного центру зібрано 200 тисяч гривень, які спрямовані на забезпечення військовослужбовців району, які перебувають в зоні антитерористичної операції або направляються туди з військових частин міста Чернівці, спецодягом, засобами особистого захисту та ін. За вказані кошти на даний час придбано 11 бронежилетів, закуплено 50 комплектів спецодягу військовослужбовців. Всього з 33 військових, які перебувають в зоні АТО та звернулися з проханням у наданні спецодягу та засобів захисту 21 – ними уже забезпечений. Робота в даному напрямку триває. Про це BukNews повідомили у відділі внутрішньої політики Сокирянської РДА.

Важкопоранений у зоні АТО сокирянець потребує допомоги.

Днями під час виконання військової операції поряд з Луганськом у бойову машину піхоти, на якій рухався наш земляк, командир взводу 128 Гірського піхотного батальйону, старший лейтенант Олександр Кожокар влучили бойовики з гранатомету. Більшість бійців Олександра загинули, його ж ударною хвилею відкинуло з броні. Командир отримав чисельні осколочні поранення нижніх кінцівок. У Харківському військовому госпіталі Олександру зробили складну операцію. Відтак бійця переправлено до Львова, де на нього очікує ще кілька хірургічних втручань. Прохання до всіх небайдужих допомогти Олександру Кожокарю.

Кошти на лікування мужнього командира прохання передавати в Сокирянську міську раду та у магазин «Джулія», що розміщений за адресою: м.Сокиряни, вул. Перемоги , 3. Координатор Ігор Гангал тел. 097-434-07-58

РАХУНОК: ПриватБанк

Кожокар Валентина

5168 7420 6141 6107

Сокирянці допомагають солдатам-землякам.

Завдяки ентузіазму підприємця Ігоря Гангала та його однодумців у Сокирянах організовано постійно діючий пункт по збору речей і коштів для сокирянців, які нині перебувають у зоні антитерористичної операції на сході України. «Відрадно, – каже Ігор Борисович, – що патріотично настроєні городяни прагнуть надати допомогу воїнам-землякам. Уже відправлено безпосередньо в район бойових дій 16 тисяч гривень, із рук в руки передані продукти харчування.

Збір коштів і гуманітарної допомоги триває. Ми вивчаємо потреби воїнів. Наразі їм більше потрібні білизна, одяг, предмети першої необхідності, бронежилети, берці, каски та інша амуніція. З продуктами дещо проблематичніше, оскільки їх немає де зберігати».

Ігор Борисович і його дружина Олена Петрівна розповіли, що сокирянці здають гроші (хто скільки може), частина яких іде на придбання амуніції. На 5 тисяч гривень здав продуктів харчування приватний підприємець Олександр Кіструга, він також виділив дизпаливо для автомобіля, який доставляє гуманітарну допомогу. 2 тис. грн. вніс Р. Твердушкін. Медикаменти надали центральна районна аптека № 28 та приватна аптека І. Кочика. Допомогу надали працівники районного центру зайнятості, корпорації «Дністер» (2500 грн.), працівники магазинів «Сіті-Центр» і «Техно-Центр»), приватні підприємці, які орендують приміщення райунівермагу.

Як зазначає Ігор Борисович, всі види допомоги фіксуються. «Я готовий відзвітувати за кожен предмет, за кожну копійку, – каже Ігор Гангал. – До речі, батьки окремих наших земляків з вдячністю повідомили, що їхні сини вже отримали сокирянську допомогу… Є, на жаль, і деякі городяни, які скептично, навіть байдуже ставляться до акції благодійності (таких дуже мало). Але й це тривожить. Бо на сході воюють наші діти, вони, ризикуючи здоров’ям і життям, протистоять сепаратистам і терористам, – занепокоєно говорить Ігор Борисович. – Якщо не зупинити бойовиків на Луганщині і Донеччині сьогодні, то завтра вони можуть прийти до нас. Про це треба думати і всіляко підтримувати наших воїнів. Усвідомити, що йде натуральна війна, на якій гинуть люди…»

Акція продовжується. Звертатися у магазин «Джулія» (біля церкви). Тел. 097 434 07 58 (Ігор), 098 803 03 93 (Валентина).

Міська рада прийняла програму підтримки військовослужбовців, мобілізованих громадян та членів їх сімей на 2014 рік.

3 липня 2014 року на позачерговій 46-й сесії Сокирянської міської ради VI скликання рішенням № 624/46-14 затверджено Програму підтримки військовослужбовців, мобілізованих громадян та членів їх сімей на 2014 рік.

Рішення прийнято відповідно до пункту 22 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію», Положення про територіальну оборону України,

затвердженого Указом Президента України від 2 вересня 2013 року № 471/2013, Указу виконуючого обов’язки Президента України № 447/2014 від 1 травня 2014 року «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави», листа першого заступника голови Чернівецької облдержадміністрації Рибака І. від 20.06.2014 року №01.19/36-1069, з метою забезпечення державного суверенітету та незалежності України, зокрема забезпечення підтримки військовослужбовців та мобілізованих громадян засобами індивідуального захисту, спецформою та предметами речового майна і спорядження, для підтримки боєготовності та ефективного виконання поставлених завдань.

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету розвитку, та цільового фонду. За виділені кошти в сумі 12,6 тис. гривень буде придбано три бронежилети 4, 5 рівня, призначені для трьох сокирянців, які перебувають у зоні АТО.

Також міськвиконкомом придбано спецформу для прикордонників ВПС “Сокиряни”, які відряджені для здійснення охорони кордону на східних рубежах нашої країни.

Джерело: Офіційний сайт Сокирянської міської ради.

1