В Канаді про Буковину кажуть, що це край, куди не варто вкладати інвестиції: влада пресує бізнес ТОВ «Боянівка» і ПП Чоботар (+відео)

В Канаді про Буковину кажуть, що це край, куди не варто вкладати інвестиції: влада пресує бізнес ТОВ «Боянівка» і ПП Чоботар (+відео)

20.11.2013, 21:07

Державна інспекція техногенної безпеки в Чернівецькій області пресує бізнес ТОВ «Боянівка», ПП Чоботар. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив член Ради Чернівецької міської організації ПП «УДАР В.Кличка» Олексій Коломієць.

-          Йдеться про «Боянівку», на яку паном Грицаком подано в суд позов про призупинення роботи даного підприємства за нібито невиконані ті чи інші пожежні норми. Хоча «Боянівка» має акт здачі в експлуатацію підприємства, підписаний цією ж структурою. Підписані також інші акти, зокрема про виконання робіт щодо пожежної сигналізації. Тиснуть також на ПП Чоботаря, який випікає хліб,  за те що він не хоче платити  гроші, не страхує свій об’єкт в тій фірмі, на яку вказує Грицак.

 Присутній на прес-конференції депутат Чернівецької обласної ради Манолій Плаксій до цього додав:

 -          Канадці відмовляються вести бізнес на Буковині. Я пропонував кілька проектів. Щоб залучити інвестиції на Буковину. Але мені відмовили працювати з Буковиною. А в Івано-Франківській області такі проекти реалізовуються. В Канаді про нашу Буковину знають, як про край, в який не варто вкладати інвестиції... Підприємці реєструються в Коломиї, Івано-Франківську, Заліщиках, - розповів він. - Порівняйте, що було в області ще 10 років тому, і що робиться зараз. Порівняйте Чернівецьку область з Франківською: там розвиток, а в нас занепад.

Обидва учасники прес-конференції висловили переконання, що влада вдає ніби це її не стосується, не помічає численних зловживань представників різних контролюючих органів, закриває очі на гальмування розслідування резонансних справ, коли йдеться про бізнес.

1