В Хотинському і Кельменецькому районах порахували збитки від липневої негоди

В Хотинському і Кельменецькому районах порахували збитки від липневої негоди

08.07.2019, 12:49
2 липня внаслідок погіршення погодних умов (місцями сильний дощ з градом, який супроводжувався посиленням північно-західного вітру), на території Чернівецької області склалася наступна ситуація: без електропостачання залишились 50 населених пунктів, з яких 15 частково в Хотинському, Кельменецькому, Сокирянському і Сторожинецькому районах. Внаслідок порушення енергозабезпечення м. Хотин, припинено водопостачання в цей населений пункт.
 
За оперативною інформацією, в Хотинському районі Чернівецької області частково пошкоджено покрівлі 3 будівель у селах Данківці (будинок культури і НВК) і в с. Ворничани (адміністративна будівля Богородчанської газокомпресорної станції), в Кельменецькому районі частково пошкоджено покрівлі 75 житлових будинків у селах Перківці, Оселівка, Путрине, Лівинці, Козиряни, Вартиківці, Зелена, Слобода, а також покрівлі 3 об’єктів соціальної сфери: будинку культури у с. Козиряни, ЗОШ та ФАПу у с. Оселівка. Внаслідок опадів у вигляді дощу з градом пошкоджено городину та посіви сільськогосподарських культур 132 приватних домогосподарств.
 
В урочищі Чотири корчми Хотинського району під час очікування попутного транспорту на узбіччі автодороги, внаслідок падіння дерева були травмовані 2 особи: мешканці с. Мошанець Кельменецького району. (діагноз – струс головного мозку, підозра на перелом ключиці) та (діагноз – травма ока). Обох постраждалих госпіталізовано до Хотинської ЦРЛ. Стан потерпілих середньої важкості.
1