В Чернівцях знову протестуватимуть проти реорганізації книгарень (оновлено)

В Чернівцях знову протестуватимуть проти реорганізації книгарень (оновлено)

30.05.2012, 20:37

31 травня о 10-ій годині почнеться сесія Чернівецької обласної ради, на якій серед інших розглядатимуть питання так званої «реорганізації» чернівецьких комунальних книгарень. Тому запрошуємо всіх небайдужих чернівчан на акцію протесту проти цієї реорганізації, яка фактично ПОЗБАВИТЬ ЧЕРНІВЦІ 6 ДІЮЧИХ КНИГАРЕНЬ! В четвер, 31 травня, о 9:15 на сходинках обласної ради.

Напередодні вирішальної сесії директорів комунальних книгарень знову запросили на бесіду в ОДА, щодо реорганізації даних підприємств. Назвали це робочою нарадою, на якій не мало би бути представників засобів масової інформації, адже, за словами очільників області, всі обговорення, дискусії, засідання та круглі-столи вже відбулися. Наші журналісти таки спробували взяти участь у так званій робочій нараді між власниками й директорами.

Директорам книгарень представили аудиторський висновок, який по відповідності до міжнародних правил, зробили аналізуючи надані звіти книгарів. Згідно з ним книгарні є досить збитковими. Багато з них має дебіторську заборгованість, яка з словами голови обласної ради Михайла Гайнічеру, апріорі не може бути у книго розповсюджені. У свою чергу деякі директори також замовили аудит. Цифри між собою не збігаються, звідси запитання - чому? Але, схоже, відповідь на нього вже не вплине на ситуацію, тому що…

Георгій Галиць, перший заступник голови ОДА: «Пункт перший, щоб ви знали, що рішення це буде прийнято. – А чого ви такі впевнені? – Ви помовчіть, якщо хочете, то вийдіть і собі поговоріть, потім зайдете. Ви вже мали час поговорити скрізь все, що ви хотіли, все вже ви порозказували. Тепер вже слухайте, бо не ви приймаєте рішення. Приймають рішення власники і вповноважені ними особи».

Можновладці намагалися повернути розмову у русло майбутньої перспективи для книгарень після проведення реорганізації.

Георгій Галиць, перший заступник голови ОДА: «Тепер потрібно думати про те, що після прийняття рішення почнеться реорганізація і кожен з вас потім захоче працювати, так, у цьому підприємстві і треба думати про те, з яким обличчям ви прийдете до власників після всього, що ви наговорили і що ви наробили. З яким обліком моралі ви будете працювати».

Після бурхливих неодноразових протестів й різноманітних заходів працівників та прихильників книгарень пан Галиць зауважує …

Георгій Галиць, перший заступник голови ОДА: «Мова йде про те, що ми не можемо допустити знищення мережі книжкових магазинів у Чернівцях. Ми повинні розширити цю мережу і зробити її максимально прийнятною для споживача. Тому, той, хто готовий на це конструктивне завдання повинен повертатися до цієї роботи, той, хто продовжує гратися в мітинговиська, хай йде собі і грається, але я ще раз вам кажу, що рішення буде прийняте».

Ще довго йшло різнобічне обговорення подальшої стратегії. Вносили різноманітні пропозиції, і про те, щоб книгарням дали можливість самостійно покращити свій стан з тими коштами, які виділяють на реорганізацію, але без об’єднання. Згоди так і не дійшли. Вирішили зібратися наступного понеділка, після того, як на сесії обласної ради, за переконаннями обох сторін, таки приймуть дане рішення. Зауважимо лише, що поки журналісти Чернівецького репортера чекали у коридорі облдержадміністрації на особисте спілкування з директорами магазинів, нас попросили покинути приміщення, мотивуючи це тим, що ОДА – це державна установа, не допомогло навіть журналістське посвідчення та посилання на статтю кримінального кодексу про неприпустимість перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Генрієтта Беух. Телеканал «Чернівці».

1


КОМЕНТАРІ (3)

Чернівчани підтримаємо книгарні! Всі до обласної ради.

avatar

Читач

30 травня 2012 16:15

avatar

Руслан Мельник

30 травня 2012 19:15

Хочу нагадати депутатам, що обласна рада згідно чиннго законодавства не є "апендецитом президентського клону "ОДА"" А повинна керуватись у своїй роботі виключно інтересами ГРОМАДИ . Раджу пану Галицю перед сесією почитати закона " а не гавкати, як безголовий пітбуль"

avatar

Читач

30 травня 2012 22:49