В Чернівцях відзначили День білої тростини

В Чернівцях відзначили День білої тростини

27.10.2011, 01:47

Вже не вперше обласна організація Політичної партії «Фронт змін» бере участь в заходах, які проводять громадські організації інвалідів.

25 жовтня на учбово-виробниче об’єднання УТОС завітали активісти обласного осередку Політичної Партії «Фронт Змін». Перед інвалідами виступив голова обласної організації партії, депутат обласної ради Максим Бурбак. Від імені «фронтовиків» він вручив найбільш малозабезпеченим незрячим – сиротам, людям похилого віку – комплекти постільної білизни, а також запросив присутніх звертатись до громадської приймальні партії з питань, які хвилюють інвалідів з вадами зору.

Ця зустріч була приурочена до Дня білої тростини, який вся світова громадськість відзначає 15 жовтня, це день особливої уваги і турботи до незрячих інвалідів. І хоча в Україні влада не спромоглась включити цю дату до переліку святкових і пам’ятних дат, в Чернівцях впродовж останніх п’ятнадцяти років з ініціативи місцевої організації УТОС День білої тростини відзначається як незрячими інвалідами, так і громадськістю.

Цьогоріч до Дня білої тростини Чернівецьке учбово- виробниче об’єднання УТОС приурочило декаду різноманітних заходів, яка 25 жовтня завершилось святом «Осіння феєрія». Учасники художньої самодіяльності обласного будинку культури УТОС порадували інвалідів з вадами зору піснями, танцями, декламацією, - повідомили у прес-службі Чернівецької обласної організації Політичної Партії «Фронт Змін».