В Чернівцях відбувся мітинг опозиційних сил на підтримку шляху України до європейської інтеграції.

В Чернівцях відбувся мітинг опозиційних сил на підтримку шляху України до європейської інтеграції.

19.12.2011, 18:40

З приходом до влади В.Януковича і його команди, пріоритетний зовнішньополітичний курс, спрямований на євроінтеграцію постійно переглядається в бік зменшення його пріоритетності. Неодноразово з вуст Президента лунали якщо не заперечення щодо необхідності приєднання до європейської спільноти, то принаймні необхідності радикального перегляду визначених орієнтирів: ну не хоче аж ніяк влада прийняти європейський, цивілізований шлях розвитку. Вочевидь, прозорі, демократичні цінності не є визначальними для чинної влади. Ситуація дійшла до абсурду: Європа на пряму вказує на відкриті двері для України, вимагаючи в замін дотримання європейських цінностей. Натомість, для Президента, це аж ніяк не є визначальним фактором. Його погляди спрямовані в інший бік.

Аби не припустити згортання курсу на євроінтеграцію та не залишити надії громадян України на цивілізований шлях розвитку, опозиційні сили Буковини провели мітинг на підтримку шляху країни до європейської інтеграції.

Організатори зібрали своїх прихильників, аби ще раз, на передодні саміту Україна-ЄС, довести до керівництва держави вимогу громадян, щодо необхідності парафування договору про європейське майбутнє України. Як зазначив один з організаторів мітингу, голова Чернівецької міської організації ВО "Батьківщина", Юрій Скорейко: "Сьогодні, коли в країні проводиться тотальний перегляд шляхів розвитку, коли лідера опозиції Ю. Тимошенко переслідують, а громадяни не мають змоги реального вибору щодо свого майбутнього, згортання шляху на євроінтеграцію є неприпустимим злочином, і мета опозиції – не дозволити чинній владі цього зробити".

Серед виступаючих були також представники ВО "Свобода", "Фронту змін", молодіжні лідери. Всі вони закликали владу при слухатися до своїх співвітчизників, та не лишити Україну унікального шансу на приєднання до європейської спільноти. На прикінці організатори мітингу оприлюднили декларацію з вимогою до чинної влади вжити всіх заходів, аби 19 грудня, на саміті Україна-ЄС договір про європейське майбутнє України був парафований.