В Чернівцях обговорять перспективи розвитку гірських територій українських Карпат

В Чернівцях обговорять перспективи розвитку гірських територій українських Карпат

17.08.2019, 11:55

21 серпня 2019 року в Чернівцях відбудеться засідання круглого столу з обговорення перспектив розвитку гірських територій українських Карпат.

Початок заходу о 10:00 у приміщеннях обласних рад.

Учасниками заходу є представники Мінрегоіну, обласних державних адміністрацій,  обласних рад, районних рад, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад області, неурядових організацій, експерти.

Під час заходів передбачається обговорити та напрацювати пропозиції щодо:

  • перспектив розвитку гірських територій українських Карпат;
  • до плану заходів Державної програми розвитку гірських територій Закарпатської області;
  • просторового планування розвитку гірських територій українських Карпат.

Актуальність обговорення обумовлено необхідністю реалізації Концепції розвитку гірських територій українських Карпат, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 року та Указу Президента України від 22 липня 2019 року «Про розвиток регіону українських Карпат».

Захід організовує Українська асоціація районних та обласних рад в рамках діяльності Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку спільно з Мінрегіоном, обласними державними адміністраціями та обласними радами  в межах проекту «Сталий розвиток українських Карпат». Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.

Детальніше про розвиток українських Карпат за посиланням.

Інформаційний матеріал підготовлений в рамках проекту "Сталий розвиток Українських Карпат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірські території Буковини обіцяють розвивати, використовуючи досвід Австрії, Словенії, Франції, Швеції, Італії, Іспанії

ДОВІДКОВО:

Уряд на своєму засіданні схвалив План організації підготовки НПА, необхідних для реалізації Указу Президента України від 22 липня 2019 р. № 543 «Про розвиток регіону українських Карпат». Мінрегіон визначено головним виконавцем заходів.

Зокрема, Мінрегіону доручено до кінця вересня поточного року підготувати та затвердити Державну програму розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки з урахуванням пропозицій Мін’юсту, Мінекономрозвитку та Мінфіну щодо передбачення у проектах закону про Державний бюджет України на 2020 та наступні роки видатків, необхідних для реалізації Держпрограми.

Також, з метою належної організації та контролю за процесом реалізації заходів та проектів в рамках Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 роки, Мінрегіон планує реалізувати проект «Створення та підтримка системи моніторингу соціально-економічного розвитку гірських територій Українських Карпат», який забезпечить:

?    моніторинг виконання завдань та заходів Державної програми розвитку регіону українських Карпат;

?    відслідковування динаміки показників моніторингу соціально-економічного розвитку гірських населених пунктів.

Реалізація зазначеного проекту планується за рахунок коштів, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України, за напрямом «Підвищення ефективності управління регіональним розвитком».

b_150_100_16777215_00_images_multithumb_thumbs_b_200_150_16777215_00_images_logos_polska_pomoc_logo.jpg

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.

1