В Чернівцях декілька великих підприємств просто ділять між собою тендери на мільйони, - Центр реформ та розвитку

В Чернівцях декілька великих підприємств просто ділять між собою тендери на мільйони, - Центр реформ та розвитку

09.11.2018, 11:43

Навіщо конкурувати, якщо можна домовитися: так відбуваються тендери з ремонту доріг в Чернівцях.

Допорогові тендери (до 1,5 мільйонів) в Чернівцях відмінили, щоб пришвидшити ремонтні роботи. Тут про конкуренцію говорити нічого, адже в систему публічних закупівель потрапляє вже підписаний договір з підрядником, якого обирають на свій розсуд.

Виявляється, що конкуренції вже немає і в тендерах більше 1,5 мільйонів. Декілька великих підприємств просто ділять між собою тендери на мільйони. Тендер по капітальному ремонту проспекту Незалежності вартістю 80 мільйонів оголошували як міжнародний, але його учасниками була незмінна пара підприємств: ТОВ «Компанія «Євродор» та ТОВ «ПБС». Ці дві компанії «змагалися» і на інших тендерах: капітальний ремонт Героїв Майдану на 22 мільйони, Сторожинецьої – на 2,5 мільйони (різниця у пропозиціях склала 62 гривні).

Основний критерій для перемоги в тендері – ціна (в одному тендері підприємство встановило нижчу ціну, в іншому – вищу, щоб пропустити інше). Так, ТОВ «Компанія «Євродор» взяла собі Проспект і Сторожинецьку , ТОВ «ПБС» - Героїв Майдану, решта вулиць для їх ремонту розійшлися на допорогових закупівлях.

P.S. Давайте жити дружно! Але використовувати кошти бюджету міста ефективно і прозоро, лише для його розвитку.

Джерело:  https://www.facebook.com/cvCRD/photos/a. ...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Закупівлі Чернівці” описали ймовірну схему, якою скористалися у Продана для отримання перемоги у тендері “правильної” фірми

Компанія, яку у Продана залучили до ремонту доріг, є фігурантом кримінального провадження – “Закупівлі Чернівці”

У Продана у більшості випадків ремонту доріг оминули проведення тендерів та обрали підрядників з негативною історією (+думка Михайла Шморгуна)

1