В чернівецьких газетах найбільше джинсують ВО Батьківщина і Радикальна партія Ляшка

В чернівецьких газетах найбільше джинсують ВО Батьківщина і Радикальна партія Ляшка

19.09.2014, 17:27

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, аналізуючи матеріали, які публікуються в друкованих виданнях Чернівецької області, виявили низку таких, що містять ознаки політичної реклами, так званої «джинси». Найбільше замовних матеріалів міститься від ВО Батьківщина та Радикальної партії Ляшка.

Зокрема, в газетах від 11 вересня, спостерігачі виявили матеріали без відповідних позначок, що це політична реклама, в тижневиках Молодий буковинець, Час та Версії з такими заголовками: «Тимошенко веде країну до НАТО», «Батьківщина ініціювала референдум про вступ України до НАТО», «Референдум про вступ до НАТО – потужний удар Путіну». В матеріалах різних видань на тематику референдуму щодо вступу до НАТО присутні однакові цитати Юлії Тимошенко, коментарі та висновки. Мова йде про так звані збори громадян, що відбулись в Києві 5 вересня і де виступала Юлія Тимошенко з ініціативою проведення референдуму щодо вступу України до НАТО. Зокрема, скрізь присутня цитата Тимошенко: “НАТО – це демократичні стандарти, це правильна організація суспільства”. Окрім джинси від ВО Батьківщина спостерігачами було виявлено «замовні» матеріали інших політичних сил (Радикальна партія Ляшка, Сильна Україна) .

Також в газетах Час та Молодий буковинець від 18 вересня спостерігачі зафіксували матеріали передвиборчої агітації без відділення від редакційних матеріалів від ВО Батьківщина, а саме: «Батьківщина єдина дала дорогу молодим» (Час) та «Батьківщина веде до парламенту нові обличчя» Однакові за суттю, але варійовані за викладом, тексти стосуються списку ВО Батьківщини на парламентські вибори. Також в газетах вкотре помічена «джинса» Радикальної партії України.

Нагадаємо, що відповідно до п.17 ст.74 закону України «Про вибори народних депутатів», усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі.

Нагадуємо, що Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Також важливу інформацію про вибори можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

1


КОМЕНТАРІ (2)

а ще на псевдо"змі" ,джинсують всякі журнашлюшки кулявлобні

оббріхуюючи людей,такі кулявлобні журнашлюшки, отримують банбончики

avatar

а ще

19 вересня 2014 14:43

Обидно, что с партии Свобода перекидываются в партию Ляшка.Это не красиво , очень не красиво. Хамилеоны.

avatar

Народу

19 вересня 2014 18:26