У Чернівцях за участі нардепа Бурбака підписали меморандуми про передачу державних земель у комунальну власність ОТГ

У Чернівцях за участі нардепа Бурбака підписали меморандуми про передачу державних земель у комунальну власність ОТГ

10.02.2018, 19:11
10 лютого в обласній державній адміністрації за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука, заступника голови облдержадміністрації Василя Гостюка, народного депутата Максима Бурбака, начальника Головного управління Держгеокадастру в Чернівецькій області Юрія Ватаманюка  відбулося урочисте підписання Меморандуму щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної в комунальну власність об’єднаних громад.
 
Сторони підписання –  Головне Управління Держгеокадастру у Чернівецькій області та об’єднані територіальні громади, при цьому координацію здійснює обласна державна адміністрація.

- Сьогодні в Чернівецькій ОДА дійсно свято - підписання меморандумів про співпрацю при здійснені заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад. Від голів ОТГ звучали слова подяки Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, коаліційному уряду, народним депутатам , які виконали обіцянку і почали процес передачі землі громадам. Це ще один додатковий стимул громадам до об'єднання, - розповів голова фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак

 - Я нагадав головам ОТГ як все розпочиналось у 2014 році після рішення Премєр-міністра Арсенія Яценюка запустити реформу децентралізації влади, як деякі сільські голови зробили перший вирішальний крок, а деякі і досі пасуть задніх. Але цю реформу не спинити, як би деяким цього не кортіло)) - нагадав народний депутат України Максим Бурбак
 
Наступним кроком Уряд планує на основі підписаних меморандумів, якими визначається площа земель, котра передається з державної власності у комунальну, визначити суму коштів, необхідних для проведення землевпорядних робіт.
 
Слід зазначити, що Чернівецька область є однією з перших областей, котра успішно розпочала процес передачі земель з державної власності у власність ОТГ.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак попросив Гройсмана передбачити завершення оформлення земельних ділянок учасникам АТО без додаткових погоджень

В Чернівецькій області почали передавати землі за межами поселень у власність об'єднаних громад

Бурбак хоче позбавити Бескупського й Козака інструментів в гальмуванні реформи децентралізації на Сокирянщині

ДОВІДКОВО:

26 ОТГ Чернівецької області отримають у власність 14 тис. га

Нещодавно на засіданні Уряду прийнято Розпорядження  "Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад".

Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ. 

До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з  органом місцевого самоврядування відповідної громади.

 За даними Держгеокадастру у віддання 26 ОТГ нашої області можуть перейти приблизно 14 тисяч гектарів земель.

Планують, що передачу земель ОТГ здійснюватимуть за наступним алгоритмом:

– клопотання ОТГ до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування;

– здійснення інвентаризації;

– реєстрація в кадастрі;

– передача.

Держгеокадастр створив спеціальний сайт http://otg.land.gov.ua , на якому буде відображена вся інформація щодо передачі земель ОТГ. 

Планується що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.

Варто відзначити, що Асоціація міст послідовно і наполегливо відстоювала позицію щодо необхідності передачі земель поза межами населених пунктів об'єднаним громадам, що  забезпечить наповнення бюджетів ОТГ та сприятиме їх просторовому розвитку.

 Прес – служба Офісу реформ Чернівецького РВ АМУ

1


КОМЕНТАРІ (4)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Ватаманюк

10 лютого 2018 16:15

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Dвоин

11 лютого 2018 09:34

 Під час обговорення народний депутат Максим Бурбак наголосив на необхідності у процесі прийняття земель передбачити ділянки для учасників АТО.

avatar

ТВА

11 лютого 2018 13:24

Максим Бурбак найкращий, найталановитіший, найпрогресивніший, наймудріший, найповажніший і сонцесяйний політичний діяч за всю історію незалежної України.Тільки завдяки йому ми маємо надію на світле майбутнє. Безмежно вдячні йому і його вірному Юрію Чорнею!

avatar

СЛАВА

12 лютого 2018 09:37