В Чернівецькій ОДА пильно стежать за судовим переслідуванням журналістів і ЗМІ

В Чернівецькій ОДА пильно стежать за судовим переслідуванням журналістів і ЗМІ

18.09.2014, 22:07

На колегії, котра відбулась в обласній державній адміністрації, окрім економічних питань обговорили і стан додержання законодавства у сфері свободи слова в області. За інформацією начальника управління суспільних комунікацій Марини Тимофійчук, влада дотримується вимог законів України, європейських стандартів у сфері забезпечення свободи слова, вільного функціонування засобів масової інформації і професійної діяльності журналістів, публічної інформації та доступу до неї. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Для забезпечення реагування на критичні виступи у регіональних ЗМІ здійснюється моніторинг всіх електронних і друкованих періодичних видань області, основних центральних видань і телеканалів, а також інтернет-ресурсу.

«Водночас, в області збільшилася кількість повідомлень про судові позови проти засобів масової інформації та журналістів, випадки застосування фізичної сили до представників ЗМІ. Галузеве управління направило інформаційні запити до районних у м. Чернівцях судів щодо звернень журналістів з приводу утисків свободи слова, перешкоджання професійній діяльності представників преси", - зазначила Марина Тимофійчук.

Голова ОДА Роман Ванзуряк на колегії заявив, що це питання тримає на особливому контролі, адже журналіст не може страждати через свою професію, тим більше, коли він доносить до громади правдиву інформацію.

Раніше Роман Ванзуряк на своїй сторінці у соцмережі фейсбук писав:

«Зараз вся країна переживає не кращі часи. Влада і більшість адекватних та активних людей займаються допомогою нашим воякам в зоні АТО. Зараз не час для внутрішніх конфліктів! Усі гілки влади мають працювати разом. Я, чисто по-людськи, у таких конфліктах буду завжди на стороні вільних і незалежних ЗМІ. І все ще маю надію, що позивач одумається. У іншому випадку, уже як голова Чернівецької ОДА зроблю так, як підказує мені совість. Хай передадуть цей месидж тим, хто хоче розхитати весь потяг в якому влада і журналісти хоч і в різних вагонах, але разом рухаються до кращої держави.»

1


КОМЕНТАРІ (5)

журнашлюхи ви, а не змі

avatar

це про вас панночку

18 вересня 2014 19:35

може ти тут силку скинеш у якому ти реєстрі як ЗМІ?

на калинці таке нелегальне називається закид контрабанди,  а ти вообще надута мильна булька для обгаджування людей  на заказ кулявлобів

банбончики ви буковинські Ггг...

 

avatar

чЧчор...ю

18 вересня 2014 19:38

мене пішли з тва за Сокирянського Козака а він лідирує по своєму окрузі((( де справедливість???77 піду в ода там  тамадів на держ службу набирають)))))))

avatar

іван гочарук

18 вересня 2014 23:16

Настав час МВС прокуратурі сбу і податковій взятися за буковинських горе-"ЗМІ "  та буковинських "журналістів" , які не є ні першими ні другими! Кожен має відповідати за злочини і так буде! Пора вам шарлатани реєструвати нову громадську організацію імені панчишинабурбака з назвою го"для захисту шарлатанів"

avatar

Степан

19 вересня 2014 08:07

за брехню, за очорнення, за обливання брудом і "революційними помиями"  ... невинних людей, ви "жруналісткі змі"- кур@и продажні і заказушні,ви виплодки НКВдисті , ви виблюдки сексотів та КГБістів будете відповідати ще на цій землі 

на все свій час.....

avatar

продажним і брехливим буковинським кур@м

19 вересня 2014 08:32