В Чернівецькій області суд  оштрафував футболіста, який 'підійшов до арбітра і наніс йому удар кулаком у голову'

В Чернівецькій області суд оштрафував футболіста, який "підійшов до арбітра і наніс йому удар кулаком у голову"

29.07.2016, 03:07

Днями Герцаївський районний суд дав досить принципову оцінку протиправним діям 37-річного мешканеця місцевого с. Остриця, який обвинувачувався у зухвалому порушенні громадського порядку … 

За матеріалами обвинувачення, фігурант 22 травня 2016 року у якості гравця брав участь у футбольному поєдинку між командами с. Остриця та Великосілля. Та на цілком справедливе зауваження футбольного судді щодо допущеного ним порушення правил гри, відреагував абсолютно не по спортивному – розпочав висловлюватись на адресу арбітра не літературною лексикою, а згодом, як зазначено у судовому вердикті, «із мотивів явної неповаги до суспільства та бажання самоутвердитися за рахунок інших осіб, нахабно виявляючи зневажливе ставлення до наявних загальновизнаних правил поведінки та моральності, проявляючи особливу зухвалість, у присутності значної кількості гравців та глядачів вказаного матчу, підійшов до арбітра і наніс йому удар кулаком у голову».

Про це "Буковинську правду" ексклюзивно проінформував Володимир Драюк, ТУ ДСА України в області.

Ретельно проаналізувавши доказову базу, суд визнав провину нашого земляка у хуліганських діях (ч.1 ст.296 КК України) у повному обсязі і за скоєне, врахувавши цілий ряд обставин, що обтяжують та пом’якшують відповідальність, призначив йому штраф у розмірі ста п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 2 тис. 550 гривень. 

І на завершення – коротке резюме. Судова практика Буковини, на жаль, яскраво засвідчує, що професія футбольного рефері стає все небезпечнішою, оскільки безпосередньо у ході спортивних протистоянь вони все частіше стають жертвами розлючених або ж глядачів, або ж футболістів - тільки у березні 2016-го на сайті «Буковинської правди» був розміщений матеріал «На Буковині вболівальник посеред футбольного матчу напав на арбітра», в якому йшлося про розгляд у судовому засіданні матеріалів кримінального провадження та відповідне покарання 22-річному жителю Кіцманського району, який теж дозволив собі явно хуліганські дії щодо судді футбольного поєдинку.

1