В Чернівецькій області регіонали виступили за знищення української мови

В Чернівецькій області регіонали виступили за знищення української мови

27.07.2012, 21:56

Сьогодні, 27 липня, на вимогу опозиційних фракцій у Чернівецькій обласній раді відбулася позачергова сесія. Основним питанням порядку денного було прийняття звернення до Президента України щодо непідписання законопроекту «Про засади державної мовної політики».

Після більш ніж трьохгодинного обговорення порядку денного, під час якого провладні депутати всіляко намагалися відтягти або зняти з розгляду вказане звернення, депутатами від опозиції вдалося відстояти проект порядку денного, запропонований колегією обласної ради.

Незважаючи на це, під час розгляду проекту звернення до Президента України про недопустимість підписання законопроекту «Про засади державної мовної політики», провладні депутати кілька разів намагалися протиснути власні проекти звернень, які не відповідають позиції більшості буковинської громади.

Під час поіменного голосування жоден з депутатів від Партії регіонів не підтримав проект звернення, запропонований опозицією.

Як зазначив керівник фракції Всеукраїнського об`єднання «Свобода» у Чернівецькій обласній раді Назар Горук, сьогодні в стінах буковинського парламенту депутатами від Партії регіонів фактично схвалено знищення української мови в Україні. «Регіонали посягнули на найсвятіше для кожного українця – нашу мову. Намагаючись приховати свою антиукраїнську сутність за різноманітними популістськими гаслами, вони зрадили Україну».

«Я сподіваюся, що цим голосуванням кожен зрозуміє – для Партії регіонів Україна, українська мова, українська культура є порожніми словами. Вони використовують нас як дешеву робочу силу задля свого збагачення. Я не уявляю, як ці люди зможуть пояснити своїм дітям, що завдяки їхнім діям нищиться Україна», - підкреслив Назар Горук.

1