В 'Альтернативі' не зізнаються, чи є поміж них 'чернівецький Садовий', але надія є

В "Альтернативі" не зізнаються, чи є поміж них "чернівецький Садовий", але надія є

03.07.2020, 10:23

У четвер 2 липня відбувся пресбрифінг ініціативної групи громадянського руху “Єдина Альтернатива”, під час якого учасники заходу представили бачення альтернативного сценарію розвитку Чернівців. Учасники брифінгу дали відповідь на питання чи є альтернатива всім тим проблемам, які накипіли чернівчанам. Спікери розказали про те, як можна отримати інший результат і що вони пропонують для цього зробити разом.

Очолює громадську організацію - команду "А" - Валентина Радчук - завідувачка кафедри практичної психології ЧНУ ім. Юрія Федьковича, доцент, кандидат психологічних наук. З 1994 року працювала на посаді асистента кафедри психології та соціології. З 2001 р. – є доцентом кафедри психології, а очолює кафедру з 2006 року. Валентина Радчук займається викладацькою діяльністю та є волонтеркою, активно допомагає учасникам АТО і ООС, а також їх родинам. 

Модерувала брифінг – Марина Кирилюк, власниця “Західної маркетингової компанії”, голова ГО “Центр реформ та розвитку”.

Команда “Єдина Альтернатива” запрошує чернівчан доєднатися до ініціативного громадянського руху та започатковує загальноміську мобілізаційну кампанію “Є Альтернатива”.

- Починати вже зараз говорити про кандидатів, про політичні баталії, поки ми залучаємо однодумців до нашого громадського руху, а таких є десятки, якщо не сотні тисяч, ще передчасно, - пояснив Василь Зазуляк. – На цьому етапі ми просимо усіх небайдужих чернівчан долучатися до нашого громадського руху. А вже за підсумками напрацьованих рішень ми будемо вирішувати, з ким, з чим і як нам рухатися далі. Але я впевнений, що рухатися ми точно будемо. Особисто я переконаний, що Чернівцям вже досить політики. 99 відсотків часу владі треба витрачати на вирішення господарських питань. Незалежно від того, хто за кого голосував на виборах, усі стикаються з однаковими побутовими проблемами, як городяни. 

- До нашого руху вже долучилися майже сотня активістів, які є фахівцями у різних галузях. І саме ці люди опрацьовують питання функціонування різних галузей життєдіяльності міста. Вони вже знають, що потрібно робити. Ми не просто хочемо, ми вміємо. Бо маємо конкретні результати у всіх галузях. Не теоретичні розмови, а практичні досягнення, які можна побачити і оцінити.Якщо така команда візьме на себе відповідальність за ситуацію в місті, то результати будуть відчутними, - запевнив Василь Зазуляк. 

- Одне не виключає іншого - громадський рух не заважає політичній діяльності, - переконана Валентина Радчук. - Ми хочемо прийти з конкретними напрацюваннями, щоб не витрачати час потім. Поки ми не можемо говорити конкретно, хто саме буде їх реалізовувати на практиці. Можливо, це будуть люди, які зараз сидять тут перед вами, а, можливо, хтось, хто приєднається до нас в процесі напрацювання рішень. Тому зараз ми ще не можемо нікого представляти, як потенційного кандидата. Це відкритий проект, бо тільки разом можемо змінити ситуацію. Передбачувано усіх цікавить, а хто ж за цим рухом стоїть? Єдина Альтернатива - це мікс особистостей, які відбулися у різних галузях, це люди, яким дуже важко буде наказати, що їм  робити. Бо вони самодостатні, незалежні і самостійні. І вони ніколи не робитимуть того, що суперечить їхнім цінностям і переконанням. Ми залучаємо до своєї команди  фахівців, з яких, коли прийде час,  обиратимемо найкращих. І, можливо, з-поміж них оберемо  одного най-найкращого. 

Валентина Радчук - завідувачка кафедри практичної психології ЧНУ ім. Юрія Федьковича, доцент, кандидат психологічних наук. З 1994 року працювала на посаді асистента кафедри психології та соціології. З 2001 р. – є доцентом кафедри психології, а очолює кафедру з 2006 року. Валентина Радчук займається викладацькою діяльністю та є волонтеркою, активно допомагає учасникам АТО і ООС, а також їх родинам.

 “Чернівці – це моє рідне місто. Це місто, яке я люблю і мені не байдуже все, що відбувається в ньому. Я завжди мала, маю, і буду мати власну думку та позицію, яка ставить інтереси наших захисників, медиків, освітян, підприємців, звичайних містян вище за партійну приналежність та рейтинги. Людські цінності для мене важливіші за політичні амбіції. Саме це спонукало мене приєднатись до професійних, думаючих людей, здатних перезавантажитися, змінювати і розвивати місто”, - стверджує викладачка Валентина Радчук.

Дмитро Білоус - лікар-анестезіолог, завідувач відділення анестезіології першої міської лікарні. Громадський діяч, організував одне з найкращих сучасних відділень анестезіології в Чернівцях. Допомагає чернівчанам здолати недугу, нагороджений ексклюзивною медаллю “За самовідданість і жертовність справі медичного працівника при боротьбі з COVID-19”.

“Коли нинішні керівники чотири чи п'ять років тому йшли до міської ради, то гасла у них були якнайкращими. Але з'ясувалося, що вони просто не вміють домовлятися заради інтересів міста, а не діяти у власних інтересах. Натомість тут я бачу людей, готових поставити власні інтереси на другий план, натомість служити місту. Я бачу команду, яка готова та вміє працювати на розвиток нашого міста. Я говорю про басейни, я говорю про дороги, про тролейбуси, про водоканал, про все, що потрібно людям для комфортного життя у місті.  Хочу, щоби медичні послуги в місті були зрозумілими, сучасними, результативними та вчасними”.

Любов Свіріденко – заступник голови Комітету забезпечення доступності. Голова громадської організації “Чернівецьке товариство людей з інвалідністю “Мрія”, та учасниця координаційної ради громадських благодійних організацій в Чернівцях. Активістка бореться за доступність Чернівців, зокрема інспектує та випробовує на собі рівень доступності нашого міста, а також захищає права людей з інвалідністю.

“Чернівцям потрібні реальні зміни, не лише в плані доступності міста, а загалом. Тому, іншої альтернативи я не бачу, разом ми зможемо зрушити Чернівці з “мертвої точки”.

Василь Зазуляк - керівник будівельної компанії “Водограй”, представник Конфедерації будівельників України в Чернівецькій області. З 2007 до 2016 року - очолював ТОВ “Вест-буд”. Згодом, очоливши будівельну компанію “Водограй”, Василь Зазуляк побудував комплексний інфраструктурний проект ЖК “Водограй”. Зараз керує будівельною компанією “Водограй”, займається будівництвом багатоквартирних житлових будинків з комплексним благоустроєм.

“Я злюся, коли кажуть, що Чернівці – це діра. Хочу, щоби чернівчани пишалися нашим містом, а сусіди говорили про Чернівці з повагою”.

 Володимир Мороз - генеральний директор ТЗОВ БФ “Чернівціжитлобуд”. Забудовник, благодійник фонду “Кращим Бути”. Займається будівництвом багатоквартирних житлових будинків та виробництвом будівельних матеріалів.

“Хочеться змін на краще в місті, кращого майбутнього для своїх дітей та внуків, стабільності в бізнесі та житті”.

 Юрій Пасічник – ІТ-фахівець, співвласник мережі магазинів “TOR-BA”. З 2017 до 2019 року – керівник першого чернівецького ІТ-кластеру, що об’єднав фахівців для розвитку інноваційних стартапів у Чернівцях, створення інноваційної інфраструктури нашого міста та підвищення інвестиційної привабливості підприємств ІТ- сфери. Наразі займається веденням проектів, розвитку мережі магазинів “TOR-BA”, а також ІТ - стартапів, які допомагають бізнесам в ритейлі та ресторанній справі налаштувати власну цифрову систему лояльності.

“Бачу, наскільки неефективно керують містом, яке потребує кардинальних змін. Мене це обурює, тому в команді ми зможемо досягти результату. Ті сили, які забувають про спільні зусилля для розвитку міста, мусять відійти у небуття". 

Сергій Гринюк - керівник групи компаній “Гріко”. Спортивний функціонер, експрезидент чернівецького футбольного клубу “Буковина” та “Меркурій”. Благодійник, громадський діяч.

“Я хочу, щоби мої рідні жили на своїй Батьківщині і в рідних Чернівцях. Тому, потрібно зупинити безлад у місті, і створити комфортні умови для наших дітей та внуків”.

Яна Двірничук - інфлюенсер, головна керівна партнерка міжнародної мережі б’юті барів “G. Bar” у Чернівцях. ТОП-менеджер української компанії CHOICE, віцепрезидент жіночого бізнес-клубу “LBC” Волонтерка, небайдужа чернівчанка, активно розвивається у сфері б’юті послуг “G. Bar”.

“Мені боляче дивитися, як місто руйнується в нас на очах, а молодь виїжджає в пошуках кращого життя. Моє місто заслуговує бути сучасним і комфортним для життя. Час взяти відповідальність на себе за наше майбутнє. На жаль, до влади часто приходять ті, хто люблять не Чернівці, а себе у місті. Роками вони вкладають не у місто, а в себе. Те, що ми бачимо навколо себе є результатом їхнього егоїзму. У нашій команді зібралися люди, які люблять місто і хочуть, аби воно було кращим". 

1