Уся опозиційна Буковина виступила з вимогою до Нацради

Уся опозиційна Буковина виступила з вимогою до Нацради

11.08.2013, 18:21

Депутати опозиційних фракцій місцевих рад Буковини вимагають від Нацради з питань телебачення та радіомовлення розглянути питання чернівецького телеканалу ТВА на найближчому засіданні, а також звернутися до концерну РРТ та ОДТРК з вимогою припинити блокування мовлення каналу.

Із відповідним листом до Нацради звернулися 28 депутатів місцевих рад у Чернівецькій області.

Як зазначено в документі, 23 липня в телецентрі держтелерадіокомпанії “Буковина”, де знаходиться техніка чотирьох місцевих телекомпаній, сталася “вибіркова” пожежа, внаслідок якої постраждало лише обладнання ТВА, і мовлення каналу було припинено: “Працівники ТВА оперативно виконали всі умови регуляторних органів для поновлення трансляції, але місцева влада блокує всі спроби ТВА вийти в ефір. Минуло більше двох тижнів, проте, телеканал не мовить і досі”.

Депутати також наголошують, що за останнє півріччя телеканал двічі відбивався від двох рейдерських захоплень.

Народний депутат Максим Бурбак наголосив, що увімкнути ТВА можна було б за кілька днів: “Утім попри публічне бажання повернути ефір ТВА, оприлюднене владою, вона чинить протилежно інакше. І разом із керівництвом РРТ «футболить» канал від одних бюрократичних воріт до інших”.

За його словами, сьогодні незалежні журналісти “стали залежними від диктатури та чиновницьких ігор”: “Нині їх і заразом ще сорок працівників ТВА позбавляють права на професію та на свободу слова, а буковинців – на отримання об’єктивної та актуальної інформації”.

З огляду на це, як повідомляє прес-служба "Батьківщини" депутати опозиційних фракцій місцевих рад у Чернівецькій області звернулися до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою розглянути питання навколо каналу ТВА на найближчому засіданні, звернутися до концерну РРТ та обласної державної телерадіокомпанії з вимогою припинити блокування мовлення телеканалу та докласти максимум зусиль для повернення мовлення ТВА.

1