ВСУ скасував рішення Шевченківського районного суду Чернівців та Апеляційного суду Чернівецької області

Верховний Суд України 17 червня визнав законними дії Чернівецької обласної ради стосовно звільнення Володимира Ушакова з посади головного лікаря ОКУ "Чернівецька обласна клінічна лікарня" та скасував рішення першої і апеляційної інстанції про поновлення його на посаді. Про це з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень на своїй фейсбук-сторінці повідомив начальник Управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами спільної власності Чернівецької облради Степан Чернушка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мунтян звільнив головлікаря обласної лікарні Ушакова і директора філармонії Макара

Ще в травні 2018 року Володимира Ушакова звільнили з посади після чого він звернувся до Шевченківського районного суду міста Чернівці з позовом до обласної ради та Департаменту охорони здоров’я ОДА. 19 липня цього ж року  суд скасував розпорядження про звільнення та поновив медика на посаді.

Після цього Чернівецька обласна рада не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції подала апеляційну скаргу до Апеляційного суду Чернівецької області, який залишив рішення суду першої інстанції без змін. Тож зважаючи на це рішення обласна рада подала касаційну скаргу до Верховного Суду (Касаційного цивільного суду), оскільки вважала вказані рішення необґрунтованими, прийнятими із порушеннями норм матеріального і процесуального права та суперечать чинному законодавству.

З грудня 2018 року справа розглядалася у Верховному Суді.

«За цей період та в результаті рішень першої та апеляційної інстанції, до прийняття остаточного рішення в касації маємо:  два роки судової «тяганини», витрачені кошти на судові збори, незаконне поновлення на роботі Ушакова В.І., виплата майже 40 тис. грн. за «вимушений прогул», незаконне перебування на посаді з 7 травня 2018 протягом 1,5 року та нарахування заробітної плати за рахунок податків громадян.

 Ці рішення судів (що були скасовані) створили для Ушакова В.І. цікавий прецедент і таку впевненість у власній правоті, що після реорганізації (шляхом приєднання) ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня», пан Ушаков В.І. ще ТРИЧІ звертається із позовами до Чернівецької обласної ради про призначення його на посаді керівника вже новоствореної установи.

Далі – знову все по колу: «судові тяганини», додаткові витрати, часовий ресурс, негативне висвітлення обласної ради та її посадових осіб у ЗМІ, тощо. Однак, Чернівецький окружний адміністративний суд не задовольнив жодного позову Ушакова В.І.

Нарешті, Верховний Суд поставив жирну крапку у всіх цих питаннях; судові збори будуть повернені; незаконно нарахована та виплачена заробітна плата буде повернена, а от втрачені роки і репутація вже не будуть повернені, – така вже нині ціна правосуддя», - написав Степан Чернушка

З судовим рішення можна ознайомитись за посиланням 

 

 

 Джерело: https://nb.cv.ua/