Управителів понад 600 житлових будинків у Чернівцях призначили на вимогу Антимонопольного комітету, а не через їх наближеність до  фракцій “Народний контроль” та “Рідне місто”, - Середюк

Управителів понад 600 житлових будинків у Чернівцях призначили на вимогу Антимонопольного комітету, а не через їх наближеність до фракцій “Народний контроль” та “Рідне місто”, - Середюк

20.08.2018, 11:40

Заступник міського голови Володимир Середюк відповів на звинувачення у зацікавленості виконкому щодо конкурсів із визначення управителів та надавачів послуг у багатоквартирних будинках. Вони прозвучали з боку деяких депутатів міської ради.

– Антимонопольний комітет надсилав звернення, в якому зазначається, що протягом 15 днів з моменту отримання міська рада повинна надати інформацію про перебіг конкурсів для будинків, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління в їхніх помешканнях, – розповів Володимир Середюк у програмі «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь».
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Народний контроль” та деякі інші фракції вже почали отримувати дивіденди за усунення Каспрука
 
«Це і є те новітнє обличчя партії Саакашвілі?» Бурбак розкритикував «шахер-махер» конкурс, який провів Середюк
 
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівчани самі можуть визначати, які послуги управителів будинків хочуть замовити і яку вартість за ці послуги готові платити, - заступник міського голови

За словами заступника міського голови, визначати управителів та надавачів послуг повинен виконком. Мало того, непризначення їх Антимонопольний комітет кваліфікуватиме, як порушення конкуренції та бездіяльності виконкому.
 
– Процес формування ринку у сфері обслуговування багатоквартирних будинків є безповоротним. Це чітко прописано в законодавстві. Тим не менше, у деяких депутатів вистачає нахабства заявляти про те, що конкурси прописані під конкретних осіб, саме тому окремі ЖРЕПи виявилися неготовими до цього. Мало того, ці народні обранці писали скарги до прокуратури, Антимонопольного комітету (в якому взагалі не могли зрозуміти суті цієї скарги, адже в ній критикуються вимоги, надіслані самим Антимонопольним комітетом) Управління захисту економіки тощо.

- Прочитавши це звернення депутатів, яке нам повернула на розгляд прокуратура, в мене склалося враження, що його писав студент першого курсу. Натомість, його ще підписав народний депутат. Співчуваю цьому нардепу, бо інакше, як підставою, скаргу його колег з міської ради це не назвеш, – заявив Володимир Середюк. 

Джерело: http://promin.cv.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житловий сектор України реформується за європейськими стандартами

Управдом повертається

1