Управителі “Порядок в домі”, “Єврокомунбуд” і “Регіон-центр” - лідери за площею обслуговування багатоквартирних будинків у Чернівцях, а “Порядок в домі” ще й за винагородою

Управителі “Порядок в домі”, “Єврокомунбуд” і “Регіон-центр” - лідери за площею обслуговування багатоквартирних будинків у Чернівцях, а “Порядок в домі” ще й за винагородою

18.01.2019, 10:05

Хто ж лідер за площею обслуговування багатоквартирних будинків?

Переможці конкурсів по лотам з призначення управителя багатоквартирного будинку сьогодні надають послуги мешканцям, тож цікаво підбити підсумки хто ж отримав найбільшу площу обслуговування.

Про це повідомляє Центр реформ та розвитку - Чернівці.

 Порівнюючи загальні площі якими керують управлінські компанії, можна сказати, що найбільші це ПП “Порядок в домі” (виграні 2 лоти), ТОВ “Єврокомунбуд”, ПП “Регіон-центр” до 400 000 кв.м. обслуговування, хоча кількість будинків якими керують різна.

Наприклад: ПП “Порядок в домі” за сьомим лотом отримав 53 будинки для управління, які за загальною площею є в лідерах, серед них більшість будинків дев’ятиповерхові з ліфтами, а в цей час ПП “Регіон-центр” управляє 384 будинками. Витрати на обслуговування у них майже однакові, а винагорода управителя у ПП “Порядок в домі” найбільша з усіх лотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова влада запланувала прибрати чернівецькі вулиці на 110 млн грн: хто освоюватиме потоки?

ПП «Порядок в домі» управляюча організація великої кількості житлових будинків. Після початку обслуговування житлових будинків вартість послуг (в порівнянні з ЖРЕПом) зросла більш ніж в 2 раза. Договори з мешканцями не оформляються (тобто за що ми оплачуємо - не відомо). Так вони ще й отримують з міського бюджету 4,7 млн. грн. наших податків для прибирання вулиць? До коли в нашому місті буде творитись цей безлад? - поцікавилася Inna Ilchuk.

 Отже, щоб підвищити конкурентоспроможність, розширити ринок управлінських компаній, пропонуємо владі розділити найбільші площі навпіл, щоб всі компанії приблизно були в однакових умовах для формування витрат, цін та управлінської винагороди, - робить висновок Центр реформ та розвитку - Чернівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова чернівецька влада масово списує старі будинки у зоні ЮНЕСКО "з балансу комунальної власності" (ОНОВЛЕНО о 22.28)

1