Управління Кавулі вже отримало частину державної допомоги на відбудову гідротехнічних споруд

Управління Кавулі вже отримало частину державної допомоги на відбудову гідротехнічних споруд

03.07.2020, 09:42

 Уряд уже виділив Чернівецькій області частину фінансування. Ці гроші отримало Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет, яке згодом розпочне зміцнювати гідротехнічні споруди в області.

Про це заявив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук під час пресконференції, - пише Чернівецька обласна державна адміністрація.

Що ж до підрахунку збитків, яких Буковині завдала повінь, то вони ще тривають. За попередньою оцінкою, паводок завдав руйнації на 1,3 мільярда гривень.

Як запевнив Сергій Осачук, обласна влада перебуває у постійному контакті із Урядом і Прем’єр-міністром щодо наступних траншів допомоги. Їх планують спрямувати, в тому числі, і на компенсації людям, які потерпіли від стихії.

ДОВІДКОВО:

Зокрема, з резервного фонду в область надійде 30 мільйонів гривень для надання допомоги населенню. Також 58 мільйонів виділено Басейновому управлінню водних ресурсів річок Прут та Сірет, також кошти на ліквідацію наслідків стихії отримають Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства, ДСНС, Нацгвардія та Нацполіція області.

1