УКРОПівець Малишевський пропонує переглянути систему фінансування буковинських медичних закладів

УКРОПівець Малишевський пропонує переглянути систему фінансування буковинських медичних закладів

26.05.2016, 01:52

Медичні заклади потрібно фінансувати починаючи з діагностичного, лабораторного обладнання. В першу чергу, маємо погасити мінімальні потреби, - заявив депутат-укропівець, голова комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин Ігор Малишевський під час візиту комісії до Чернівецького обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

На думку Ігоря Малишевського, необхідно вивчити всі заплановані буковинськими медичними установами витрати на матеріальні потреби і переглянути можливість фінансування, починаючи з елементарного.

«Наприклад, в якусь лікарню потрібен ліфт, який коштує 3 млн.грн, і ми розуміємо, грошей на таку витрату нема, до прикладу. Але є менша сума, яку можна розподілити на закупівлю мікроскопів та імуноферментних аналізаторів, які потрібні чи не в кожній медичній установі», - сказав укропівець Ігор Малишевський.

Також Ігор Малишевський пропонує медичним працівникам шукати і долучатися до всіх можливих грантових програм. «Я розумію, що це не панацея від усього, але можливості якіснішого функціонування гранти покращують», - зазначив Малишевський.

Окрім імуноферментних аналізаторів та мікроскопів, в Чернівецькому обласному шкірно-венерологічному диспансері необхідно відремонтувати фасади приміщень, які знаходяться в старому центрі Чернівців і є архітектурними пам’ятками.

Виконуючий обов’язки головного лікаря диспансеру Олег Тимофійчук зазначив, що внутрішні ремонти мінімально роблять за госпрозрахункові кошти, які надходять від послуг «анонімного кабінету». Також ці кошти витрачаються на медикаменти, - додав він.

Невирішеним для шкірно-венерологічного диспансеру є питання складських приміщень та землі, які знаходяться на вул. Вижницькій.

Довідково

Заплановане фінансування  Чернівецького обласного шкірно-венерологічного диспансеру у 2016 році складає 5 млн.214 тис. грн..

Кількість ліжкомісць становить 100 одиниць. З них 70 стаціонарного відділення, а 30 – денний стаціонар.

Харчування одного хворого в день обходиться у 8 грн.76 коп.

На медикаменти для одного хворого в день виділено 8 грн 32 коп.

У закладі працює 98 осіб.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Лікарі  ,досить вже терпіти знущання Малишевського -Кобевко і К ' ,вони позорять чесне ім'я медика ,паплюжать нас в ЗМІ,подаючи неправдиву інформацію.Пропоную хто не згідний з їхньою поведінкою та діями у медичних установах звертатись уюридичний відділ департаменту!Цим людям не місце у чернівецькій медицині .Нехай перевірки з різних структур перевірять їхню роботу.Повірте не такі вони білі і пухнасті,якими вони хочуть бути перед громадою міста!Є факти приходьте та залишайте інформацію!

avatar

Лікар

26 травня 2016 08:41

Їх б в міністерство, навели б порядок! Надіємося вони завершать справу і хоч на 50% ліквідують той безлад і корупцію в медичних закладах. Таких б всіх депутатів, вже б все змінили!

avatar

Олена Петрівна

26 травня 2016 10:39

Ти ще й дешевою саморекламою займаєшся, пройдисвітКО.....

avatar

до Ольги "Олени" Петрівни

26 травня 2016 12:47

укроповец...этим все сказано )))) покажите мне хоть одного порядочного человека в проекте Корбана )))

avatar

ржунімагу

26 травня 2016 15:15