Укропівець Ігор Малишевський: Не допустимо людських смертей через відмову приїзду швидкої

Укропівець Ігор Малишевський: Не допустимо людських смертей через відмову приїзду швидкої

01.12.2017, 16:44

Депутат-укропівець, голова комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їхніх сімей Ігор Малишевський звертається до обласної ради та ОДА щодо недопущення смертельних випадків унаслідок впровадження медичної реформи.

 Йдеться про заяву в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, яка заявила, що підвищений тиск, жар, температура в дитини – не є підставою для виклику екстреної медичної допомоги. Тож добиратися до лікарні українці повинні будуть самостійно, не викликаючи швидку допомогу. У своєму зверненні укропівець засудив такі висловлювання очільника МОЗ.

 «В час, коли українцям й так важко, МОЗ додає ще більше проблем. Якщо на виклики пацієнтів, навіть якщо це тиск чи температура, перестануть виїжджати швидкі – смертність почне зростати шаленими темпами. А цього не можна допустити! Адже життя людини є найбільшою цінністю! Переконаний, що нам потрібно думати про такий алгоритм дій, щоб людям допомогти, а не знищити. І УКРОП зробить усе можливе, щоб уплинути на ситуацію та достукатися до МОЗ», ? наголосив Ігор Малишевський.

 Нагадаємо, медичну реформу неодноразово критикувала і нардеп від УКРОПу Ірина Констанкевич. Вона переконана, що ця реформа спрямована проти пацієнтів, адже через запровадження низки платних послуг фактично позбавляють значну частину громадян доступу до лікування. Нардеп також наголошувала, що запровадження реформи призведе до закриття районних медичних закладів. Таким чином громадян фактично позбавлять доступу до гарантованого Конституцією права на безоплатне лікування. Найбільше в результаті пропонованих змін постраждають мешканці сіл та пенсіонери.

1