УКРОП вимагає від директора департаменту освіти не перекладати відповідальність на вчителів, а самій пройти тестування

УКРОП вимагає від директора департаменту освіти не перекладати відповідальність на вчителів, а самій пройти тестування

26.05.2017, 12:47

Комісія Чернівецької обласної ради з питань освіти, науки, культури спорту та молодіжної політики  визнала, що директор  департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА порушила норми чинного законодавства, коли зобов’язала педагогів скласти ЗНО. Чиновниці також ставлять на карб певні публічні висловлювання про результати тестування вчителів, якими вона порушила норми етики держслужбовця.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

Комісія обласної ради, в складі якої працює депутат фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», насправді тільки констатувала те, про що УКРОП заявляє упродовж кількох останніх років.  Це вже не перше загострення ситуації в освітянському середовищі, яке спровокувала особисто директор департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. Достатньо згадати розв’язану нею війну проти колективу Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Тепер мішенню для неправдивих оцінок чиновниці стали всі педагоги Буковини, яких справедливо обурило приниження їхніх гідності та авторитету, яке дозволила собі керівниця департаменту.

Норми  чинного законодавства, змушуючи педагогів скласти ЗНО,  посадовець теж порушила не вперше. УКРОП вже звертав увагу на фактичну підробку директором департаменту рішення колегії, за яке в цілому одноголосно проголосували члени колегії. Проте це аж ніяк не перешкодило  їй одноосібно, уже після голосування колегією, змінити рішення на своє власне – упереджене, додавши до остаточно варіанту ще кілька пунктів, необґрунтованих та некомпетентних за змістом. Приблизно таких, як скандальне протокольне  доручення вивчити «питання щодо можливості організації підвозу учнів до навчальних закладів гужовим транспортом».

Нині керівник крайової освіти на Буковині намагається перекласти на педагогів власні прорахунки в організації якісного навчально-виховного процесу. Зокрема, перекладаючи на вчителів вину за низькі  місця  області за результатами проведення ЗНО з математики, української мови та літератури.

Буковинський УКРОП стурбований тим, як деякі чиновники уявляють свої посадові обов’язки. Сподіваємося, що чергова ескалація конфлікту у середовищі буковинських педагогів, нарешті приверне увагу до ситуації з керівництвом освітянської галузі. Директору департаменту освіти і науки варто самій пройти тестування і показати високі результати, так як це зробив депутат від УКРОПу Іван Костащук, а не займатися самоуправством. Оцінку діям чиновниці дадуть депутати Чернівецької обласної ради на своїй сесії.

1