У Чернівцях публічно обговорили новий  Статут УКРОПу і обрали делегатів на з'їзд

У Чернівцях публічно обговорили новий Статут УКРОПу і обрали делегатів на з'їзд

09.08.2016, 02:32

Чернівці стали 17-м регіоном країни, де 8 серпня  відбулося громадське представлення і публічне обговорення нової редакції Статуту Політичної  Партії  «Українське об’єднання  патріотів – УКРОП». Обговорення нової редакції статуту - одного з головних документів партії - проходять нині в усіх обласних осередках УКРОПу.

Вів засідання голова Чернівецької обласної організації, член політради, депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук.

До делегатів обласної конференції партії звернувся народний депутат України Валентин Дідич. Член УКРОПу розповів присутнім про те, як команда Коломойського відстояла Південний-Схід України під час так званої "російської весни". Зокрема, про витіснення за межі області 1,5 тисячі озброєних бойовиків, які видавали себе за козаків і намагалися дестабілізувати ситуацію в регіоні. Часто за мовчазного сприяння правоохоронних органів. 

Саме тоді активні громадяни-патріоти почали самі формувати добровольчі батальйони - "Дніпро", "Донбас", "Азов" - часто за власні кошти активістів. Адже професійні військові частини, які нібито були на території Дніпропетровщини, існували тільки на папері, - повідомив  Валентин Дідич. - Тому все довелося розпочинати практично з нуля. Завдяки патріотам із Сходу «російська весна» була зупинена на дузі від Дніпра до Одеси. 

Також один із засновників партії УКРОП розповів, що зараз йде підготовка до ІХ Всеукраїнського з'їзду, який відбудеться на початку вересня, на якому планується затвердження нового Статуту та вибір лідера партії. Партія «Українське об’єднання  патріотів – УКРОП» жива та переходить до активних дій, - запевнив народний депутат України Валентин Дідич.

Основні новації статуту представила одна з його розробниць, представниця робочої групи Оксана Тунік-Фриз, якій асистувала Марія Белінська. 

 Основну увагу на представленні звернули на те, що фундамент політичної сили – первинні регіональні організації та прості партійці. Нові положення спрямовані на демократизацію УКРОПу, запровадження дієвих соціальних ліфтів та процедур, які унеможливлять узурпацію влади в партії. Це дозволить сформувати новий якісний кадровий потенціал, дасть можливість проявитися здібним талановитим людям.  Прописані нові прозорі процедури прийому в партію та виключення з неї. Пропонується створити і комісію партійного контролю. Вона перевірятиме дотримання вимог статуту, програмних документів, партійної дисципліни та етики.

Нова редакція статуту спрямована на підвищення ролі простих партійців та первинних осередків. Пропонується також запровадити внутрішньопартійні праймеріз. Стосовно праймеріз – це дійсно дієвий механізм демократичного визначення найефективнішого кандидата до участі у тих чи інших виборах, процесах політичного життя. Участь у такому внутрішньопартійному голосуванні можуть брати не лише укропівці, а й симпатики партії. Симпатики «УКРОПу» матимуть вплив – право дорадчого голосу при прийнятті рішень.

Шлях демократії, який сповідує наш статут, може й довгий, але, вважаємо, дієвий, - підсумували Валентин Дідич та Оксана Тунік-Фриз.

Участь у конференції взяли буковинські укропівці та їх прихильники. Демократичність чернівецького УКРОПу виявилася у небайдужості щодо делегування своїх представників на з’їзд партії. За кожного з 13-ти кандидатів у списку, який  сформували за пропозиціями місцевих осередків, делегати конференції голосували окремо і  поіменно.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Парасюк вже не УКРОП, а Малишевський?

avatar

????

06 серпня 2016 20:58

Малишевський єдиний привів в області укроп до влади. Але партія його, схоже, укропіла. Звісно, Ткачук боїться конкуренції. Відверто валить Малишевського.

avatar

Точно, де Малишевський?

09 серпня 2016 21:55