Український фільм, номінований на “Оскар”, покажуть у Румунії

Український фільм, номінований на “Оскар”, покажуть у Румунії

02.02.2019, 12:20

У Румунії розпочався показ кінофільму “Донбас” режисера Сергія Лозниці разом з творчими колективами з Румунії, Франції та Нідерландів.

Прем’єрний показ відбувся в Бухаресті, передає інформагенство УНН.

“Ми вдячні румунській команді за участь і підтримку у створенні цього фільму. Хочу сказати, що у фільмі йдеться про те, що відбувалося в Україні в 2015-2016 роках насправді, фільм про те, про що багато говорять у всьому світі – про війну Росії проти України. Я радий, що ви тут і незалежно від того, як ви сприймете сюжет фільму, це правдива історія, яка відбувається по сусідству із вами”, – сказав Надзвичайний і повноважний посол України в Румунії Олександр Баньков.

Крім того, перед показом фільму відбулося включення через скайп з режисером стрічки Сергієм Лозницею.

“Дякую вам, що ви всі прийшли і я дуже радий, що проходить прем’єра в Бухаресті. Я хочу сказати, що зараз проходять прем’єри в Бельгії і в Нідерландах. Завтра я відкриватиму прем’єру в Амстердамі”, – сказав Лозниця.

Режисер наголосив, що показ фільму у Європі дуже важливий, оскільки громадяни ЄС не обізнані із тим, що насправді відбувається в Україні.

Український режисер також подякував румунським колегам за участь у створенні кінострічки.

Зазначимо, що фільм Донбас показуватимуть у кінотеатрах Бухаресту, а також в Пітештах, в Клуж-Напоці, Констанці та інших містах.

Як відомо, “Донбас” Сергія Лозниці був відзначений на Каннському фестивалі та номінований на премію “Оскар”.

Фото – скрін, youtube.com.

1