Українського водія автобуса Вроцлав-Чернівці у Польщі засудили до року позбавлення волі у справі про ДТП із загиблим

Українського водія автобуса Вроцлав-Чернівці у Польщі засудили до року позбавлення волі у справі про ДТП із загиблим

17.01.2022, 12:04
Окружна прокуратура у польському Перемишлі передала до суду обвинувальний акт у справі водія українського автобуса 49-річного Володимира К., який у ніч на 6 березня 2021 року скоїв ДТП з великою кількістю жертв.

Водій іншого українського автобуса, який потрапив в аварію у тому ж місці три тижні потому, і в якій загинула одна людина, засуджений на рік позбавлення волі з відстрочкою на три роки, передає Укрінформ з посиланням на Nowiny24.pl.

Обом водіям інкримінувалося ненавмисне спричинення аварії у наземному русі.

Як зазначається, водій автобуса з великою кількістю жертв визнав свою провину, але відмовився давати покази. Йому загрожує до восьми років ув’язнення. Прокуратура встановила, що водій тоді рухався на великій швидкості (98 км/год) і запізно помітив з’їзд до місця обслуговування пасажирів (МОП) “Кашице”. В результаті різкого гальмування для повороту автобус перекинувся у глибокий рів. Автобусом сполученням Познань-Херсон тоді подорожувало 57 громадян України. В результаті ДТП на місці загинуло п’ятеро осіб, ще троє згодом померли у лікарнях.

У Польщі в справах про ДТП з українськими автобусами один з водіїв отримав вирок

Водночас 23-річного водія іншого українського автобуса, який потрапив у ДТП у тому ж місці у ніч на 23 березня, суд засудив до року позбавлення волі з відстрочкою на три роки. Тоді автобусом сполученням Вроцлав-Чернівці подорожувало десятеро осіб, загинула одна людина (водій, який не перебував за кермом). Загиблим був вітчимом водія автобуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рів у Польщі, де розбився рейсовий автобус Вроцлав-Чернівці, зрівняють з землею

У Польщі тимчасово закрили з’їзд із дороги на місці ДТП українського автобусу Вроцлав-Чернівці

Постраждали щонайменше двоє чернівчан: генконсул України повідомив подробиці трагічної ДТП з автобусом "Вроцлав-Чернівці"

Пасажирський автобус Вроцлав-Чернівці розбився у Польщі

Після двох трагічних ДТП на автомагістралі А4 між містами Ярослав і Перемишель Генеральна дирекція національних доріг і автомагістралей Польщі тимчасово закрила МОП “Кашице”, аби переобладнати це місце і зробити його більш безпечним для руху транспортних засобів. Наприкінці минулого року МОП “Кашице” було відкрито для експлуатації. В цьому місці було ліквідовано глибокий придорожній рів, а також з’явилися додаткові таблиці і система відеомоніторингу.

Фото: РАР

1