Може хоч українські видавці допоможуть Папієву дотримати слова?

Може хоч українські видавці допоможуть Папієву дотримати слова?

27.12.2012, 00:52

Українські видавці створюють мережу «Український книжковий альянс». Представники 11 українських видавництв підписали меморандум про створення мережі книгарень під назвою «Український книжковий альянс».  Серед тих, хто збирається участь у проекті - видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля», «Фоліо», «Навчальна книга-Богдан», «Ранок», «Балтія-Друк», «Фоліо», «Самміт-Книга», «Либідь», «Лаурус». Про це 26 грудня під час круглого столу у Києві, присвяченого проблемам книговидання та книгорозповсюдження, заявив президент Української асоціації видавців та книго розповсюджувачів Олександр Афонін. За його словами, мова йде про створення мережі, у якій книжки будуть продаватись за однією ціною по всій Україні. «У цих крамницях не буде закруток у 180%, як це нині у деяких мережах. Ціна буде формуватися наступним чином: відпускна ціна видавців плюс 20-25%», - заявив Афонін. Президент Української асоціації видавців та книго розповсюджувачів заявив, що видавці готові звернутися до влади із проханням посприяти у виділенні для книгарень муніципальних площ. «Ці магазини видавці готові обладнати за власний кошт. Для нас головне - отримати площі під крамниці», - каже Олександр Афонін.

Пропозиція видавців заодно дозволила б губернатору Буковини нарешті виконати давню обіцянку. "В жовтні я особисто прозвітую на сесії обласної ради перед громадськістю та доведу, що ситуація із книгарнями тільки покращиться", - Михайло Папієв. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв у прямому ефірі на телеканалі «Чернівці» під час програми «Пряма відповідь». Протягом наступного року на території області буде 20 книжкових магазинів. У кожному районному центрі буде створено філію новоствореного обласного комунального підприємства «Буковинська книга». І в жовтні я особисто прозвітую на сесії обласної ради перед громадськістю та доведу, що ситуація із книгарнями тільки покращиться. Це я обіцяю», - підкреслив Михайло Папієв. Також він додав, що планується виділити 50 тисяч гривень у статутний фонд обласного комунального підприємства «Буковинська книга» та ще 200 тисяч гривень безвідсоткової позики для вирішення фінансових проблем книгарень.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Правильно написав автор, але претензії треба адресувати Бурбаку і Ко, а також Лібановій і Барановській, через дії яких процес створення нового підприємства зупининено. Так що не перекладайте з хворої голови (Лібанової, Барановської, Бурбака, і т.п.) на здорову. І гроші пропали, і своїх колег з інших магазинів підвели, ось чого вони добилися. 

avatar

депутат ОР

27 грудня 2012 10:49

Своїх колег, це бува не пані " Райку", яка довела один з найпрестижніших магазинів в місті до банкротства, і просто мріє, щоб за її борги розплачувались інші.

І це не пан "Добжанський" колишній голова ревізійної комісії кредитної спілки Бісер. Про ти якого були закриті кримінальні справи, і який мріє позбавитись своїх боргів за допомогою вимивання грошей з нового утворення.

Депутати не в курсі, хто дійсно прагне цьго обєднання

avatar

Депутату ор

27 грудня 2012 12:33

А хто взагалі придумав, що книгарні повинні бути комунальними? Це з якого дива держава повинна дотувати чиїсь тіньові доходи (Лібанової-Барановської)? Хочуть собі мати магазини книжкові - нема проблем, купуйте чи орендуйте приміщення і пятидесятитомник Леніна вам в руки!!!

avatar

не пойняв

27 грудня 2012 15:30