Українські спортсмени стали призерами на чемпіонаті Європи з рогейну, який пройшов на території Чернівецької області

Українські спортсмени стали призерами на чемпіонаті Європи з рогейну, який пройшов на території Чернівецької області

17.09.2018, 09:43

Знаменна подія відбулася в Чернівецькій області в кінці серпня - чемпіонат Європи з рогейну. У ньому взяли участь близько 300 осіб з 15 країн. Потрібно відзначити, що українці були серед лідерів - в змішаному класі золото у команди OC Wolf, срібло серед жінок в української команди Gorgany, а серед чоловічих команд бронза у Compressport

Президент Федерації спортивного орієнтування України Т. Божко зазначила, що змагання з рогейну з кожним роком набирають все більшої популярності серед орієнтувальників України і особливо приємно відзначити, що прихильниками рогейну стає молодь!

Всіх спортсменів тепло зустрічали жителі Вижницького району (с.Берегомет, Чернівецька область) та представники адміністрації області. Зокрема голова Чернівецької обласної державної адміністрації О.Фіщук зазначив - «Нехай пригодницьку подорож на Буковину залишить у вашій пам'яті приємні і незабутні спогади! Успіхів і перемог! Чекаємо Вас!"

Історична довідка - рогейн має схожість з деякими іншими видами спорту (наприклад, такими, як біг по пересіченій місцевості, трейлраннінг, спортивний туризм, орієнтування, пригодницькі перегони та ін.), Але має свій власний унікальний характер і правила. Концепція рогейну, як виду спорту, виникла в Австралії і веде своє походження від першого 24-х годинного заходу в 1972 році, і перше змагань з рогейну в 1976 році. З тих пір рогейн поширився по всьому світу і в даний час в усьому світі щорічно проводиться декілька сотень змагань з рогейну.

Наші призери ще довго не зможуть стримувати емоції від рівня організації заходу і незабутньої атмосфери. Учасник команди Gorgany Е. Доценко дуже тепло відгукнулася про захід - «Чесно не знала заздалегідь або брати участь, а потім ще й ряд проблем (травма, тощо) підкинули сумнівів. Але з такою підтримкою навколо у мене не було шансу на сумніви, все навколо просто заливало енергією і позитивом».

1