Українські бібліотеки почистять від російської пропагандистської макулатури

Українські бібліотеки почистять від російської пропагандистської макулатури

06.05.2022, 17:01

Незабаром розпочнеться велике очищення українських бібліотек. Усі книги, які спрямовані на пропаганду "русского міра", будуть вилучені.

Про це пише 24 канал з посиланням на міністерство культури та інформаційної політики.

У міністерстві культури та інформаційної політики повідомили, що активно працюють над оновленням книжкового фонду українських бібліотек. Зокрема, з наших бібліотек вилучать усю російську літературу, яка спрямована на пропаганду, та замінять її україномовною.

Також бібліотеки заповнять книгами українських видавництв.

Основна мета таких заходів – сприяння розвитку нашого книговидавництва, а також запобігання "отруєнню", яким українським громадянам шкодила російська пропаганда.

"Пропаганда – це небезпечна зброя. Сьогодні російська брехня отруює все навкруги. Маємо всіма способами боротись із цим явищем. Наразі Міністерство визначило чіткі критерії, за якими російська література буде вилучена з українських бібліотечних фондів", – заявила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк.

Методику вилучення російської пропагандистської літератури з українських бібліотек розробляли провідні фахівці бібліотечної справи зі всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянські російськомовні видання у бібліотеках Буковини спишуть у третю чергу

На Буковині переселенці стали активними користувачами Кострижівської селищної бібліотеки

Джерело, з якого черпаємо силу: Українській бібліотеці в Мілані передали книжки чернівецьких видавництв і авторів з автографами 

Жодної нової книги Ернеста Гемінґвея російською: Hemingway Trust розірвали співпрацю з російськими видавцями

Улюблений письменник Гітлера, який навчив Петера Деманта і чернівецьких дітей шляхетності, поваги до людей іншої культури, «заміняв кіно» і запалював жагу до пізнання світу

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   

 

1