Українська влада не проти смерті Луценка: Вночі з понеділка на вівторок екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пережив три напади гострого болю

Українська влада не проти смерті Луценка: Вночі з понеділка на вівторок екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пережив три напади гострого болю

21.09.2011, 14:57

Депутат бундестагу, речник з питань зовнішньої політики фракції партії «Зелені» Віола фон КРАМОН вимагає від Євросоюзу вжити негайних заходів для надання медичної допомоги екс-міністру внутрішніх справ України Юрію ЛУЦЕНКУ. Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії «Народна самооборона».

«У той час, коли в західних ЗМІ можна, в першу чергу, побачити інформацію про процес над Юлією ТИМОШЕНКО, здається, що про процеси проти інших членів колишнього уряду вже забули. До таких належить і Юрій ЛУЦЕНКО», - зазначила депутата бундестагу.

У своїй заяві вона зазначає, що останнім часом стан здоров`я Ю.ЛУЦЕНКА різко погіршився. «Суддя не дав дозволу на його переведення до лікарні, що дає привід підозрювати українську владу в тому, що вони готові до того, що незламний опозиціонер помре», - цитують слова депутата бундестагу в «Народній самообороні».

«Ми вимагаємо від Федерального уряду та від Євросоюзу вжити негайних заходів для надання медичної допомоги цьому ув’язненому», - заявила Віола фон КРАМОН.

Текст заяви був надісланий із бюро депутата бундестагу на адресу народного депутата України Володимира АР`ЄВА, зазначили в прес-службі партії «Народна самооборона».

Вночі з понеділка на вівторок екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пережив три напади гострого болю. Про це заявила його дружина Ірина Луценко, яку цитує прес-служба "Народної самооборони".

За її словами, у порівнянні із учорашнім днем стан Луценка значно погіршився.

"Він жаліється на постійні болі в області черевної порожнини, на нудоту. Йому дуже важко ходити, Юра тягне за собою ногу", - зазначила вона.

"Вночі чоловік ледве пережив три напади страшенного болю, його рятували звичайними знеболювальними. І не дивлячись на це, о 8-й ранку чоловіка повезли на чергове обстеження до діагностичного центру", - додала дружина.

За даними джерел із СІЗО, після обіду в слідчому ізоляторі зібрався консиліум лікарів МОЗу, які визначають подальшу долю Луценка.

А саме - який діагноз має бути зазначений у медичному висновку після обстежень, проведених у Київському міському діагностичному центрі 15-20 вересня.

В прес-службі уточнили, що їм не вдалося дізнатися, хто входить до складу тих лікарів, які наразі перебували в СІЗО, чи є серед них професор, головний лікар-гастроентеролог МОЗ Ткач та доцент, головний дієтолог МОЗ Швець, які попередньо оглядали та ставили діагноз Луценку.

"Юрій Луценко звернувся до членів комісії з проханням оглянути його іще раз після консиліуму. Чи зважать лікарі на його прохання і нададуть йому допомогу - поки невідомо. Вони поспішають, бо на суд мають надати документи та остаточний діагноз", - резюмувала Ірина Луценко.

Як відомо, у середу о 9.15 відбудеться наступне засідання Печерського районного суду, що розглядає справу Луценка.

Українська правда

Тим часом у СІЗО, де сидить Тимошенко, без меддопомоги померла жінка. Кілька днів тому в Лук'янівському СІЗО внаслідок ненадання медичної допомоги померла 28-річна ув'язнена Олександра Робейко. Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової.

"Відмова правоохоронців і суддів у звільненні з-під варти тяжкохворих ув'язнених і невидача їм дозволу на лікування в закладах Міністерства охорони здоров'я іноді призводить до смертельних наслідків, як це сталося кілька днів тому з 28-річною ув'язненою Лук'янівського СІЗО Олександрою Робейко", - повідомила омбудсмен.

Як відомо, у Лук'янівському СІЗО утримуэться екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Вона вимагає допустити до себе особистого лікаря і медсестру, при цьому постійно відмовляється від медичного обстеження лікарями МОЗ України.

Українська правда