Приховав в салоні автомобіля за декоративною обшивкою стелі: буковинець намагався вивезти через Порубне валюту більш ніж на 1 млн грн

Приховав в салоні автомобіля за декоративною обшивкою стелі: буковинець намагався вивезти через Порубне валюту більш ніж на 1 млн грн

18.01.2021, 11:27

Буковинські митники вилучили валюту більш ніж на 1 млн грн. та авто вартістю 280 тис грн.

Так, у пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» співробітники Буковинської митниці Держмитслужби спільно з працівниками УСБ України в Чернівецькій області виявили у громадянина України, що слідував з Румунії до України не задекларовану та приховану валюту, а саме 39090 євро.

Для проходження митного контролю громадянин обрав спрощену систему «зелений коридор», чим своїми діями заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

Під час огляду було виявлено не задекларовану валюту, яка була прихована в салоні автомобіля за декоративною обшивкою стелі.

Таким чином, громадянин вчинив дії спрямовані на незаконне переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю в спеціально виготовленому тайнику, який попередньо піддавався демонтажу.  

Згідно ч.1 ст. 483 Митного кодексу України запроваджено протокол про порушення митних правил та вилучено валюту в перерахунку 1 мільйон 329 тисяч гривень, також водій позбавився легкового автомобіля 2005 року випуску, який попередньо оцінено в 280 тисяч гривень. 

ЧЕРЕЗ ПРИХОВАНУ ВАЛЮТУ ЩЕ Й ВТРАТИВ АВТО

Автівку нашпиговану валютою виявили працівники пункту пропуску «Порубне», що на кордоні з Румунією. 

Цими вихідними, 17 січня, інспекторами прикордонної та митної служб викрили спробу незаконного перевезення через кордон понад 39 тисяч євро, дрібними купюрами. 

Близько 20:00 години на в’їзд в Україну для проходження прикордонних процедур прибув автомобіль марки «Audi», за кермом якого знаходився 29-річний буковинець.

Під час поглибленого огляду легковика, спільно-оглядовою групою в конструктивних особливостях транспортного засобу, а саме в салоні автомобіля за обшивкою стелі виявлено незадекларовану валюту.

Як з’ясувалося згодом, чоловік, оминаючи закон, намагався провести в Україну понад 1 мільйон 329 тисяч гривень в іноземній валюті. 

Крім, 39 тисяч 90 євро водій ще й втратив легковик 2005 року випуску, який було оцінено у 280 тисяч гривень. Загальна сума оцінки вилученого становить 1 609 523,99 гривень.

Пресслужба Чернівецького прикордонного загону

1