Україна понад 1100 днів живе без російського газу

Україна понад 1100 днів живе без російського газу

17.01.2019, 13:45

Україна понад 1100 днів живе без закупівлі російського газу, який до 2014 року був ключовим енергоресурсом для нашої країни, а відтак причиною нашої повної енергетичної залежності від Росії. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

 Він зауважив, що незалежність – це не тільки політична категорія. Незалежність – це й економічна та енергетична спроможність розвиватися.

«Російський газ був зброєю проти України, проти нашої незалежності», – сказав Володимир Гройсман. Він нагадав, що рішення відмовитися від російського газу було непростим. Але завдяки тодішньому Главі Уряду Арсенію Яценюку та згодом і Президенту України Петру Порошенку воно було втілено.

«Це дало змогу закріпити незалежність і відмовитися від тиску, який здійснювався на нашу державу, – зазначив Глава Уряду. – Перед нами зараз стоїть чітке завдання: не змінити постачальника газу, а самим забезпечити свої потреби. Для цього треба кратно збільшувати видобуток – і тут ми зробили великий прорив шляхом дерегуляцій та запровадження прозорих аукціонів. Треба запроваджувати програми енергоефективності – і цього року ми запускаємо механізм Фонду енергоефективності. Треба модернізувати промисловість, а отже, модернізувати економіку. Треба зберегти свій газотранспортний статус і бути інтегрованими в європейський газовий ринок».

1


КОМЕНТАРІ (1)

Для чого дурити народ? В наших трубах як був москальський газ, то  так і є зараз.. Але тепер він значно дорожчий, бо проходить спочатку по всій Європі, а потім вже по астрономічним порошенківським цінам йде в Україну. Отакі у нас господарі при владі, свистуни та й годі. Але для чого говорити, що ми живем без російського газу? Не зрозуміло...

avatar

Юрій

17 січня 2019 15:58