Україна обов'язково буде в НАТО і скине один за одним ланцюги імперії, які створювали з неї колонію - Президент України

Україна обов'язково буде в НАТО і скине один за одним ланцюги імперії, які створювали з неї колонію - Президент України

18.09.2018, 08:50

Президент України Петро Порошенко скористався найбільшою на Сході Європи платформою публічної дипломатії, щоби заявити, що Україна назавжди прощається з Росією. На форумі YES, який три дні триватиме в Києві, бізнесмени, політики і представники влади з різних куточків світу говорили про долю України і Європи в цілому.

 Україна обов'язково буде в НАТО і скине один за одним ланцюги імперії, які створювали з неї колонію. Виступаючи на конференції YES Президент підкреслив - європрагнення України найближчим часом будуть закріплені в Конституції.

 Петро Порошенко, Президент України

Це не лише намір зайвий раз помахати рукою Москві - «до свиданья, наш ласковый миша, возвращайся в свой сказочный лес!». Це месидж і нашим західним партнерам: «Раз ви неодноразово вже нам сказали, що двері відкриті. На закритому засіданні саміту абсолютно всі керівники ЄС твердо наголосили, що пане президенте двері НАТО для вас відкриті. Та ми ніколи і не сумнівалися, відверто кажучи. Ми обов’язково ними зайдемо. І ми обов’язково повернемося у велику родину європейських народів».

 Сьогодні в Києві зібралося багато друзів України - політики і бізнесмени з різних куточків світу. Усі вони протягом трьох днів обговорюватимуть стратегії розвитку країни, а разом з нею - і усієї Європи.

 Петро Порошенко, Президент України

Напевно, за останні роки влада зробила чимало тактичних прорахунків. І за це на мені особисто лежить частина відповідальності. Але я точно знаю, що ми нічим не схибили і не погрішили у питаннях стратегії! Стратегія – правильна і безальтернативна.  І зробити нам всім разом треба набагато більше, ніж зроблено.

Звичайно, не може бути успішною та держава, яка покладається лише на зовнішню допомогу. Ми дедалі більше уваги  приділяємо опорі на власні українські сили.

 Одна з опор держави - українська розвідка. Президент наголосив – завдяки ній Україна змогла розкрити плани Кремля. За інформацією глави держави, до 20го року Росія прагне створити цілком контрольовані проросійські блоки не лише в Верховній Раді, а й навіть в місцевих органах влади.

 Петро Порошенко, Президент України

На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. За чотири роки ми відновили не лише армію, але й розвідку, - ми в цьому мали переконатися 7 вересня, в День розвідки, тому маємо не приблизне, але абсолютно точне уявлення про плани Кремля. Знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі президентських виборів, і, слава Богу, мого прізвища там, в планах Кремля, немає.

 Вільна Україна надзвичайно важлива для всієї Європи, підкреслив Президент.

 Петро Порошенко, Президент України

Україна – це величезний потенціал людської сили. Україна – це величезний потенціал людської віри, і ми це неодноразово демонстрували. Україна є єврооптимістичною країною з унікальною вірою в Європу. Щодо Євросоюзу, то хочу наголосити, що довершеним і завершеним цей грандіозний історичний проект може стати лише з Україною. Чому? Тому що, дорогі мої, ніякий не Урал, а наш північно-східний кордон і є кордоном сучасної європейської цивілізації. Український кордон – не Урал.

 Президент попросив всіх бути оптимістами, працювати на благо України і сподіватися, що наступний форум YES відбудеться, як і до війни, у звільненій від окупантів українській Ялті. 

1