Україна не може бути предметом торгівлі, заявили буковинці на мітингу з нагоди другої річниці «Харківської змови»

Україна не може бути предметом торгівлі, заявили буковинці на мітингу з нагоди другої річниці «Харківської змови»

23.04.2012, 21:46

Комітет опору диктатурі в Чернівецькій області сьогодні на мітингу закликав усіх небайдужих буковинців разом з організаціями - учасниками КОДу виступити єдиною колоною проти антиукраїнських дій нинішнього режиму, який фактично став окупантом України. У мітингу з нагоди другої річниці підписання у Харкові угоди про продовження на 25 років перебування Чорноморського флоту Росії в Україні - до 2042р. з можливістю пролонгування кожні наступні 5 років, взяли участь близько двох сотень протестувальників.

Дії Януковича дворічної давності розцінені організаторами мітингу як пряме порушення Конституції України, оскільки її стаття 17 забороняє розташування на території України іноземних військових баз. Не кращої оцінки заслужила й сьогоднішня діяльність влади: «Розправа над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком чиниться на догоду «старшому брату» і перекреслює європейську перспективу України». Адже за підписання стандартної господарської угоди у час урядування Юлії Тимошенко екс-прем’єрку кинули за грати, а Януковича за здачу України оселили в Межигір’ї і зробили героєм телеекранів.

Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян у своєму виступі на мітингу наголосив на абсурдності нового суду над Юлією Тимошенко і безпідставності звинувачень на її адресу. «Влада використовує силові структури і судову систему проти власного народу», - наголосив він. Він особисто був присутнім на судовому засіданні у Харкові і на власні очі бачив замовний спосіб ведення суду, ігнорування будь-яких аргументів захисту.

 

«Треба докласти максимум зусиль для об’єднання і для перемоги над режимом», - закликав Іван Мунтян. Його підтримали у своїх виступах інші учасники КОДу – представники від «Фронту змін», «Народної самооборони», «Свободи», Блоку Національних Сил Буковини. Мітинг прийняв заяву, попередньо затверджену на засіданні Комітету опору диктатурі.

Після завершення мітингу члени КОДу оперативно провели нове робоче засідання, на якому обговорили подальші дії всіх партій-учасниць КОДу. Засідання відбулося просто на Театральній площі, адже КОД, як наголосив Іван Мунтян, може збиратися будь-де і за будь-яких умов. Кожен з учасників вніс свої пропозиції до роботи, адже мета у всіх одна: діяти разом заради перемоги. Слушні зауваження пролунали від ВО Свобода, «Народної самооборони», Народного Руху України. Максим Бурбак від «Фронту змін» зауважив необхідність максимальної співпраці зі ЗМІ. Засідання КОДу тривало саме тоді, коли в Києві розпочалося підписання угоди про об'єднання двох найбільших опозиційних сил: «Батьківщини» і «Фронту Змін». Об’єднання опозиції - це реальність.

Джерело статті: прес-служба обласної організації партії ВО Батьківщина