Біси розбігаються? Уже четверо з 23-х депутатів-підписантів відкликали свої підписи з-під звернення до прокуратури (+відео)

Біси розбігаються? Уже четверо з 23-х депутатів-підписантів відкликали свої підписи з-під звернення до прокуратури (+відео)

10.01.2014, 15:01

Уже четверо з 23-х депутатів-підписантів відкликали свої підписи із звернення до прокуратури – Валерій Чинуш, Олег Громадський, Олег Вікнянський та Любов Сорохан.

Водночас ще вчора, як свідчать деякі джерела BukNews, заяв Олега Громадського та Олега Вікнянського в прокуратурі області не отримували

Депутат Чернівецької міської ради від фракції "Наша Україна" Любов Сорохан ще в грудні відкликала свій підпис із заяви 23-х міських обранців щодо блокування сесійної зали студентами 2 грудня.

Про це Любов Сорохан повідомила журналісту molbuk.ua

Депутат повідомила, що жодних претензій до учасників блокування сесійної зали вона не має, а себе потерпілою не вважає. Про це Сорохан написала у відповідних заявах до прокуратури та міліції.

"До прокуратури заяву написала ще 10 грудня, а до міліції – 18. Вказала, що не вважаю себе потерпілою та жодних претензій до учасників блокування я не маю", - розповіла вона.

Читайте також: Студентів, які блокували сесію міської ради, хочуть ув’язнити, - Каспрук

"Слово "відкликати" - юридично неграмотне, тому говорити, що депутати відкликають підписи – це неправильно. У поясненнях я написала, що нікого з учасників блокування сесійної зали не знаю, жодних претензій до цих молодих людей не маю і потерпілою себе не вважаю", - додала Сорохан.

Разом з тим, депутат пояснила, що заяву до прокуратури разом з іншими обранцями вона написала "радше на емоціях".

"Я дуже важко психологічно пережила цю ситуацію. А те, що я підписала ту заяву – то було швидше емоціями. Але нікому з тих молодих людей я не хотіла нашкодити", - додала Л.Сорохан.

Таким чином, уже четверо з 23-х депутатів-підписантів відкликали свої підписи із звернення до прокуратури – Валерій Чинуш, Олег Громадський, Олег Вікнянський та Любов Сорохан.

Натомість, фракція Партії регіонів у міській раді наразі не планує відкликати свої підписи із цієї заяви.

Усі підписанти цього звернення увійшли до всеукраїнського списку "скотів".

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом блокування сесійної зали міської ради.

Джерело: molbuk.ua

Раніше ми повідомляли: 

Біси рідного міста

"Я, Сорохан Любов Григорівна, депутат Чернівецької міської ради, з огляду подій, що мали місце 2 грудня 2013 року в приміщенні Чернівецької міської ради:

вважаю, що підписана мною скарга до прокуратури була необдуманим, написаним під впливом емоційного та нервового напруження вчинком та для мене моральною травмою особисто.

На той момент враховувала те, що в заяві не було жодного слова про претензії до студентів з приводу блокування виходу сесійної зали.

Вважала, що події були спрямованою провокацією з боку невідомих організаторів блокування, в залі були присутні іногородні, які не є виборцями Чернівецької міської ради і правову оцінку подіям мала б надати прокуратура.

Коли дізналась, що до слідства викликають Чернівецьких студентів, я ще місяць тому, через тиждень після підписання заяви, а саме 10 грудня 2013 року під час першого допиту мене начальником відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення Чернівецької обласної прокуратури Чернушком А.Е та начальником відділу слідчого управління внутрішніх справ Чернівецької областіСолонарем О. в поясненні написала, що нікого з осіб присутніх в залі та на пред»явлених мені фотографіях, які блокували не впізнала, ні до кого з тих людей претензій не маю. Це саме я підтвердила і на допиті слідчому Шевченківського РВ УМВС про те, що не вважаю себе потерпілою ні морально, ні фізично, ні матеріально і претензій ні до кого не маю, про що була написана відповідна заява 18 грудня 2013 року. Таким чином мої свідчення дають право прокуратурі та міліції закрити кримінальне провадження.

Додаток: зразок заяви написаної мною до органів внутрішніх справ 18 грудня 2013 року ( слідчий Шепіт І.І.)."

1