«УДАР» вийшов з коаліції. Процес перезавантаження парламенту розпочато

«УДАР» вийшов з коаліції. Процес перезавантаження парламенту розпочато

25.07.2014, 15:49

Депутати Верховної Ради України, члени фракції «УДАР», написали заяви про вихід з парламентської коаліції, оскільки переконані, що таким чином реалізують вимогу українського народу – повну люстрацію влади.

Останні події в країні створили нову суспільну реальність. Майдан, анексія Криму і війна з російськими окупантами на Донбасі сформували нову українську націю, яка вимагає, щоб її представляли патріотичні, ефективні, некорумповані владні інститути.

Але значна частина парламенту – це прибічники Януковича, які отримали свої мандати через підкуп, обман і адмінресурс. Це депутати від Компартії та Партії регіонів – люди іншої політичної культури. Сьогодні фракція КПУ розпущена, наступним кроком буде її заборона у зв’язку з антидержавною діяльністю. Курс на самоліквідацію взяла і фракція ПР – значна частина фракції розпалася, створивши нові депутатські групи.

Все це свідчить, що парламент потребує народної люстрації.

Отже, чому ця Верховна Рада повинна йти на перевибори?

Перше. Цього хочуть люди. Будь-який орган влади – не самостійна цінність. Це – представницький орган народу. Близько 70% українців вимагають перевиборів. Очищення влади – це вимога Майдану. Час її виконувати.

Друге. Дії Верховної Ради не відповідають настроям у суспільстві. Абсолютна більшість громадян хоче миру, добробуту, досягнення європейського рівня життя. А в нинішній Раді сидять люди, які є п’ятою колоною держави-агресора, пов’язані з підтримкою сепаратизму.

Третє. Депутати цієї Верховної Ради не налаштовані на реформи. Будь-яке рішення – це у кращому випадку результат тривалих торгів, гірше  – невиправдане марнування часу на ухвалення. Для таких торгів країна не має часу. Повинна прийти команда, здатна проводити реформи.

В усіх успішних країнах – нових членах ЄС – відразу після революції відбувалися парламентські вибори, і в критичні перші роки енергія політиків спрямовувалася на роботу, а не на марні суперечки. А в Україні ані в 1991, ані в 2005 таких виборів не відбулося – і результат відомий.

А ті аргументи, які наводять сьогодні проти розпуску Ради – є необґрунтованими, безвідповідальними і невиправданими. 

Попри те, що країна, фактично,  перебуває у стані війни, потрібно паралельно проводити реформаторську роботу. Рада працюватиме ще щонайменше місяць у штатному режимі.

А те, що спекулюють на питанні зовнішньої загрози, - саме обрання нової Ради, де не буде п’ятої колони, – це фактор безпеки.

Тому партія «УДАР Віталія Кличка» запустила конституційний механізм, який дасть Президентові можливість розпуску Верховної Ради України і призначення дострокових виборів.

Оновлення влади почнемо з себе!

Джерело: прес-служба Чернівецької обласної організації Партії «УДАР В.Кличка»

1


КОМЕНТАРІ (3)

Хто би сумнівався що Удар все робить з благословення Порошенка і не тільки. Адже не дарма перед президентськими виборами  боксер з Порошенком їхали до Відня на консультації та домовленості з РИгами Фірташем та Льовочкіним. А прапор їхній дуже змахує на комуняківський.

avatar

25 липня 2014 13:41

Вийшли с коаліції? тепер всі на фронт боронити Батьківщину! Ця вся компанія не повинна бути в новому парламенті. 

avatar

до майданутих

25 липня 2014 14:31

За УДАР голосувати не буду! Принципово! За те що в важкий час для држави думають за свій піар!

avatar

Буковинець

26 липня 2014 15:33