Удар у спину та 'скотське' ставлення до людeй, - Каспрук про сьогоднішній страйк окремих перевізників

Удар у спину та "скотське" ставлення до людeй, - Каспрук про сьогоднішній страйк окремих перевізників

09.02.2018, 16:00

У Чернівцях міський голова зібрав керівників управлінь для оперативного вирішення всіх питань, пов'язаних з негодою.

Міський голова Олексій Каспрук зібрав кeрівників всіх структур та управлінь міста, аби обговорити ситуацію у місті і шляхи вирішeння проблeм, які виникли чeрeз погодні умови.

 Наразі, кажуть чиновники, надзвичайноі ситуаціі у місті нeмає. Міський голова Чернівців Олексій Каспрук оприлюднив оперативну інформацію щодо роботи комунальних та аварійних служб у ніч на 9 лютого. Про це він написав на власній Facebook-сторінці.



Він зазначив, що станом на 06.00 на дорогах Чернівців працюють 24 одиниці техніки комунального підприємства "МіськШЕП" та 26 працівників.

Також він повідомив про нічні виїзди пожежних частин за викликами чернівчан:

1) вулиця Лук'яна Кобилиці, 45 - коротке замкнення без подальшого горіння, час виїзду 19год. 15 хв.

2) вулиця Буковинська, 33 - надання допомоги (підняття людей з шахти ліфта), час виїзду 19 год. 39хв.

3) вулиця О.Кошового, 85 - прибирання дерева з проїжджої частини час виїзду 22 год. 07 хв

4) вулиця Вижницька, 55 - прибирання дерева з проїжджої частини час виїзду 22год. 25 хв.

5) вулиця Тисменицька, 1 - прибирання дерева з автомобіля час виїзду 00 год.21хв.

6) вулиця Сокольська 1 прибирання дерева з автомобілів час виїзду 02год 24 хв.

7) вулиця Федьковича, 2 прибирання дерева з проїжджої частини час виїзду 04год 45хв

8) вулиця Стрийська-Нахімова прибирання дерева з проїжджої частини час виїзду 04год. 10 хв. 

Виїзди за добу Першотравневого району:

1) вулиця Калинівська прибирання дерева з проїжджої частини час виїзду 19год 10 хв.

2) вулиця Лук'яна Кобилиці, 88-а прибирання дерева з проїжджої частини час виїзду 19год. 50 хв.

3) вулиця Білоруська, 8 прибирання дерева з проїжджої частини 03 год.18хв

4) вулиця Кишинівська, 3-в прибирання дерева з проїжджої частини 04год 35хв.

Водночас сьогоднішній страйк перевізників Чернівецький міський голова назвав ударом у спину та "скотським" відношeнням до людeй.  Про це повідомляє кореспондент ТВА.

 Нагадаємо, сьогодні, скориставшись непростою ситуацією в місті через сильні снігопади, деякі перевізники оголосили страйк. Вони вимагають підвищення ціни за проїзд у маршрутках до 5 гривень. Окремі перевізники проігнорували свої обов’язки перед чернівчанами та не випустили автобуси на маршрути

 Частина перевізників ранком 9 лютого не випустила транспортні засоби на маршрути та відключила прилади gps-моніторингу. До 10.00 gps-трекери були відключені на автобусах маршрутів №2,3,4,6,7,9а,15,18,20, 22, 23,27,29, 33,36,37,38,42. Станом на 09 год. частина маршруток із включеними gps-трекерами перебували на дорогах міста в режимі «зупинка», як нерозпізнані, тобто не були прив’язані до жодного із маршрутів. Роботу трекерів та випуск машин на маршрути перевізники почали відновлювати після 09.30.

Заяви перевізників, що автобуси не випущено на маршрути через погано розчищені дороги, не відповідають дійсності. За даними поліції та ДСНС, на дорогах міста, якими рухається громадський транспорт, проїзд забезпечено. На жодному тролейбусному маршруті через стан дороги рух не припинявся. Звернень до поліції, рятувальників, комунальних служб про неможливість проїзду маршрутами громадського транспорту від перевізників не надходило. КП «МіськШЕП», яке відповідає за утримання доріг, отримало лише два звернення про необхідність провести додаткове розчищення складних ділянок дороги на вул. Вижницькій (автобусний маршрут №3) та вул. Золочівській (автобусний маршрут №8), розворотного кільця на вул. Таджицькій (маршрут №42).

Відповідно до умов договорів, перевізник зобов’язаний повідомити замовника про заміну (зняття) транспортного засобу з рейсу у разі його несправності, повне чи тимчасове припинення виконання перевезень на маршрутах через несприятливі погодні та дорожні умови, інші форс-мажорні обставини, що унеможливлюють виконання автоперевезень, а також відновлення роботи після такого припинення тощо. Неповідомлення Перевізником про вказані вище факти не звільняють його від відповідальності за порушення умов договору.

Міський голова Олексій Каспрук наголосив, що ранкова ситуація свідчить про наявність зговору окремих перевізників, які мають значну питому вагу на ринку цих послуг, і таким чином всупереч інтересам чернівчан намагаються чинити спротив зусиллям влади детінізувати сферу перевезень, підвищити їх якість, встановити економічно обґрунтований тариф та забезпечити прозорий механізм відшкодування перевезень пільгових категорій громадян.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив, що дороги для громадського транспорту в місті розчищені від снігу, але деякі перевізники, скориставшись ситуацією зі снігопадами, страйкують, вимагаючи підвищення тарифів до 5 гривень.

 Про це мер написав сьогодні, 9 лютого, на своїй сторінці у Facebook.

 "Дороги для громадського транспорту розчищені. Але... Деякі перевізники сьогодні страйкують. Вимагають підвищення тарифу до 5 грн.

"Кому війна а кому мати рідна", - йдеться у повідомленні Олексія Каспрука.

Відповідне відео він також опублікував у соцмережі.

У Чернівцях усі маршрутки, які здійснюють перевезення пасажирів, уже виїхали за своїми маршрутами.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили у відділі транспорту міської ради.

Транспортники зазначили, що страйку не було. 

"Причини того, що перевізник не виїхав різні. Але перевізник має право ухвалювати рішення, якщо є небезпека для пасажира не виїжджати на лінію", - зазначили у відділі транспорту.

 Джерело: ТВА, molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

     Уже в который раз перевозчики цинично шантажируют не столько городскую власть, а Черновчан и гостей нашего города. Причём, делают это, ГРУБО НАРУШАЯ ЗАКОН УКРАИНЫ "ПРО ТРАНСПОТ":

ст. 18 ЗУ "Про транспорт" – Страйки на транспорті

    Припинення роботи (страйк) на підприємствах транспорту може бути у разі невиконання адміністрацією підприємства умов тарифних угод,  

крім випадків, пов'язаних з перевезенням пасажирів

обслуговуванням безперервно діючих виробництв, а також, коли страйк становить загрозу життю і здоров'ю людини. 

 

   Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    

avatar

Геннадий Геков

09 лютого 2018 19:05