УДАР складе поіменні списки буковинських корупціонерів і 'тушок', що ховаються як таргани від світла (+відео)

УДАР складе поіменні списки буковинських корупціонерів і "тушок", що ховаються як таргани від світла (+відео)

16.01.2014, 23:46

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат України Роман Ванзуряк. За словами лідера облорганізації УДАР, "громаді міста відомо, хто є  корупціонером, і ми будемо складати їхні списки, будемо говорити також про тушок - перевертнів, які зрадили своїх виборців. І ми будемо говорити про них поіменно. Тому що далі так бути не може: 30 відсотків усіх звернень, які надходять до мене як до народного депутата,  стосують питаннь корупції і свавілля органів місцевої влади". 

Щодо оприлюднених УДАРом раніше фактів зловживань місцевої влади, то щодо більшості з них проведено досудове розслідування, - сказав нардеп Роман Ванзуряк. 

- Щодо 80 відсотків фактів корупційних діянь було проведене досудове розслідування. Ми як могли присікали їх, унеможливлювали, озучували факти корупції,  не дозволяли продовжувати дерибан. Під час ініційованих нами перевірок знаходили порушення, скасовувалися незаконні рішення щодо виділення земель, комунального майна тощо. Згадайте поверення 100 квадратних метрів, які міська влада виділила прокурору, що мав наглядати за дотриманням депутатами закону. Але тут є інша проблема:  хто покараний за ці речі? Людина вернула незаконно отримане майно. Вона має відповісти за це. Хто може сказати, що там немає корупції. Чи її немає в інспекції техногенної безпеки. Ми звертаємо на це увагу і, повірте, вони реагують.  Поки що  як таргани, які тікають, ховаються від світла. 

 

1