УДАР є проектом глави АП Сергія Льовочкіна і олігарха Дмитра Фірташа, - соратник Тимошенко

УДАР є проектом глави АП Сергія Льовочкіна і олігарха Дмитра Фірташа, - соратник Тимошенко

31.07.2013, 01:30

В інтерв’ю журналу Forbes-Україна соратник Тимошенко, який понад три роки живе у вигнанні в Австрії, заявив, що УДАР є проектом глави АП Сергія Льовочкіна і олігарха Дмитра Фірташа. При цьому Фірташ і Льовочкін, на його думку, перебувають в опозиції до Януковича.

Відповідаючи на запитання про те, чи може Дмитро Фірташ слідом за Валерієм Хорошковським найближчим часом виїхати на постійне місце проживання в ЄС, Поживанов зазначив, що припускає такий розвиток подій.

«Буквально три тижні тому я зустрічався з одним із впливових депутатів від Партії регіонів, який очолює один з економічних комітетів парламенту. Він сказав мені, що протягом двох тижнів Сергій Льовочкін буде звільнений з посади глави Адміністрації президента, а його місце займе Віталій Захарченко», – переповів Поживанов.

Він каже, що звільнення Льовочкіна планувалося ще до дня народження президента.

«Буквально через кілька днів після нашої бесіди почалися штурми відділень міліції, включилися всі видимі і невидимі сили, в тому числі підключилася фракція УДАР, почалася кампанія за відставку Захарченка з посади голови МВС. Я так розумію, що всі ці дії координувалися з одного центру, яким керують панове Льовочкін і Фірташ», – наголосив він.

Разом із тим, він зазначає, що довести те, що УДАР діє в інтересах Льовочкіна і Фірташа – практично неможливо. Він зазначає, що ця ситуація схожа до інформації про те, що Березовський у 2005 році фінансував кампанію Ющенко.

«Я більше за всіх кричав, що такого фінансування не було. Хоча в Лондоні Борис Березовський показував мені, Юрію Кармазіну та Ігорю Шурзі контракти і рахунки, на які він перекладав ці гроші. Але ні Ющенко, ні Давид Жванія, ні Олександр Третьяков, які фігурували в цих контрактах, не визнали, що Березовський причетний до фінансування кампанії. Те ж саме і тут. Такі речі практично важко довести. Але зв’язок Кличко і Фірташа можна довести, проаналізувавши склад його фракції і голосування. Можу сказати, що за моїми спостереженнями більш комфортного середовища ніж те, в якому перебуває партія УДАР, не було ні в однієї опозиційної фракції за всю історію України», – каже політик.

Він також зазначає, що, фактично перебуваючи при владі, Фірташ і Льовочкін складають опозицію Януковичу.

«Можу судити з інформації у ЗМІ та з розмов народних депутатів і представників політичних штабів, які бувають у Відні чи Празі. У Чехії я теж часто буваю, спілкуюся з Богданом Данилишиним (екс-міністр економіки України – ред..). Аналізуючи інформацію, можу сказати, що це схоже на правду», – резюмує він.

Джерело: Місто Ч

Уривок з матеріалу:  

Підсумки триріччя Януковича
Сергій Щербина, Сергій Лямець, ЕП

Не слышно уже ни о реформах или планах "раскулачивания" олигархов. Все "страшилки" остались в прошлом как приспособление для "врастания" "Семьи" в сложившиеся годами "расклады".

Разве что закон о трансферном ценообразовании грозит большими неприятностями Дмитрию Фирташу, но странным образом не цепляет бизнес Рината Ахметова.

(...)

Как известно, вкладывание нужных мыслей в голову Януковича - самая важная задача в этой стране. И тут нужно упомянуть еще один мощный центр влияния, который во все времена играл огромную роль в архитектуре власти. Это так называемая группа "Росукрэнерго".

К ней традиционно относят главу Администрации президента Сергея Левочкина, Юрия Бойко и Дмитрия Фирташа. Как ни крути, а Левочкин наряду с Сашей Януковичем удерживает лидирующие позиции по влиянию на президента.

Его соратник Бойко сумел сохранить огромное влияние в Киевской области и нефтегазовой сфере. Фирташ, понятное дело, тоже неспроста отхватил себе титановый и химический комплексы страны.

Сейчас "группа "РУЭ" ведет скрытые информационные и бюрократические бои с "Семьей". Причина проста: группировки наверняка столкнутся во время выборов 2015 года. Первая будет продвигать Виталия Кличко, вторая - Януковича.

 Джерело: www.epravda.com.ua

Ставку на перемогу Віталія Кличка під час президентської кампанії роблять Сергій Льовочкін та умовна група «газовиків» (Дмитро Фірташ та Юрій Бойко). Цю версію висловлюють в аналітичній розвідці «Політтехнологічні війни: всі проти всіх» («УП») Оксана Денисова та Сергій Щербина. (Джерело «Українська правда»).

Оксана Денисова та Сергій Щербина вважають, що «у провладній ідеологічній системі можна виділити дві умовних групи – це група Сергія Арбузова (вони ж «Сім’я») та група Сергія Льовочкіна. Службові обов’язки змушують їх знаходити спільну мову у питаннях інтересів Януковича, водночас паралельно кожна з груп займається своїми справами, час від часу вступаючи в міжусобні конфлікти. Так само «співпрацює» з усіма вищеперерахованими секретар РНБО Андрій Клюєв, який на дух не переносить обидві групи». Причому, за версією авторів публікації, в усіх названих політтехнологічних структурах переважають російські фахівці, які не представляють руку Кремля, а просто заробляють в Україні гроші. Правда, генеральну лінію все ж визначають вітчизняні спеціалісти.

 Оксана Денисова і Сергій Щербина висловлюють версію, що «керівник президентської адміністрації, очевидно, грає окрему гру, разом з ідейно близькою умовною групою «РосУкрЕнерго» Дмитра Фірташа та Юрія Бойка». Після того, як Валерій Хорошковський зійшов з політичної арени та переїхав до Монако, вважають автори згадуваної публікації «тепер Льовочкін і «газовики» зосередилися на іншому політичному проекті – партії «УДАР» Віталія Кличка».

Начебто забезпечити успіх чемпіона світу з боксу покликана команда політтехнологів, у якій домінують росіянин Ігор Шувалов та українець Юрій Левенець. Перший співпрацював з Віктором Медведчуком, нібито один із ідеологів «темників»; з 2004 року, незважаючи на російське громадянство, проживає в Україні. Другий – академік НАНУ, директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. Кураса, працював у штабах Леоніда Кучми (1999) та Віктора Януковича (2004), співпрацював зі штабом Юлії Тимошенко (2010). У цій компанії, за інформацією «УП», також працюють «політичне альтер-его Кличка Віталій Ковальчук, колишній керівник аналітичної служби секретаріату президента Ющенка Ростислав Павленко та екс-спічрайтер Тимошенко Віталій Чепінога».

Однак, переконані Денисова та Щербина, «навіть такому синоду видатних технологів все одно навряд чи вдасться «провести» Кличка легко і безболісно. І справа навіть не в боксерському минулому їхнього кандидата, а в тому, яким чином проти них збирається воювати інша могутня група – «Сім`я».

1


КОМЕНТАРІ (9)

Еее... Могли б і гперпосилання поставити )))

avatar

Місто "ЧЦ

30 липня 2013 21:33

avatar

Misha Shmorgun

31 липня 2013 08:16

avatar

Viktor Dovganyhc

31 липня 2013 08:39

avatar

Misha Shmorgun

31 липня 2013 09:09

Не зрозумів, а Українську правду теж купила Сім'я? І Поживанова також? А до Курченка не казали, що група Росукрененрго завела в парламент своїх людей в тому числі через Удар? А голосування Артема Семенюка і Федоряка це не підтверджують?   Що за вибіркове коментування. Зніміть рожеві окуляри. І перестаньте шукати всюди замовлення, бо закінчите, як перший міністр оборони США і міністр військово-морського  флота Джеймс Вінсент Форрестол. Бачиш, ти вже пишеш: "У мене склалось дуже серйозне протиріччя". Звідси недалеко до того, що викинетеся з вікна на 16-поверсі з криком "Кролі йдуть!"))))))))) Добре, що на буковині нема 16-поверхівок.

avatar

Українська правда

31 липня 2013 11:19

avatar

Viktor Dovganyhc

31 липня 2013 11:30

avatar

Misha Shmorgun

31 липня 2013 12:04

Той рейтигн який мала “БАТЬКЫВЩИНА” вже пройшов. Більшість людей побачили що таке “БАТЬКЫВЩИНА” голослівність і ніякої конкретики. Щей тушок незлічима кількість. Багато хто розчарувався, але підтримуючи “БАТЬКЫВЩИНУ” більше виражає проти “партії регіонів”. Моя думка що “БАТЬКЫВЩИНА” вже більше ніколи ненабере тих голосів як раніше. Майбутнє за ВО”СВОБОДА”.

avatar

Чій сайт?

31 липня 2013 17:18

Конкурувати з правльочою партією можна тільки об"єднавшись, але ,на жаль, цього ми ніяк не споглядаємо.

Якщо об"єднавчий процес у всій Україні проходить так як в Чернівцях, кожен  обласний керівник ,навіть самої малочисленної, опозиційної партії ніяк не може визнати об"єднання єдиним правильним рішенням та спонукати інших до об"єднання то спрогнозувати результат наступних виборів буде дуже легко.

В черговий раз розпорошившись та програвши вибори будемо шукати причину нашої бідності та тупості вигукуючи . що майбутне тільки за  енною партією.

Українська біда : одна булава....

avatar

!!!

31 липня 2013 21:36