Учні  семи буковинських шкіл усе ще ходять 'до вітру'

Учні семи буковинських шкіл усе ще ходять "до вітру"

21.01.2020, 14:32

Торік за рахунок державної субвенції у школах області облаштували 27 внутрішніх вбиралень.

Нині на Буковині залишилися 7 навчальних закладів, які не мають внутрішніх вбиралень, розповіла ІА АСС Надія Періус, в.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. 

"Без внутрішніх вбиралень залишаються 7 закладів середньої освіти, 6 з яких - це малокомплектні школи та один великий навчальний заклад - Замостянська школа на Вижниччині. Вони не повідомили, що там немає внутрішньої вбиральні, тож цього року її зроблять за рахунок державної субвенції, яку ми отримали у розмірі 256 тисяч гривень", - розповіла Надія Періус. 

За ці кошти можна буде облаштувати 1-2 вбиральні. Внутрішні вбиральні облаштують також у навчальних закладах, де навчаються учні початкових класів, оскільки розмір державної субвенції цьогоріч невеликий, то їх зроблять за рахунок місцевих бюджетів до кінця року, запевнила Надія Періус.

Посадовиця також розповіла, що торік у навчальних закладах області за рахунок державної субвенції облаштували 27 внутрішніх вбиралень. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Динівцях третьокласника не харчують в їдальні, бо батьки не здають гроші на ремонт туалету, - скарга нардепові

Чернівецькій області перепало понад 5,5 мільйонів гривень на облаштування теплих вбиралень у школах

 

Докерувалися: у Заставні без Онуфрика і Куліша не можуть облаштувати туалет

Зазначимо, що міністерка освіти і науки Ганна Новосад заявила, що до кінця 2020 року в Україні не залишиться шкіл, які не мають туалетів у приміщенні, пише "Інтерфакс-Україна". 

"Дедлайн - це кінець 2020 року. По хорошому, тих коштів, які їм виділяли в 2019 році, й співфінансування області мало б вистачити, щоб закрити це питання. Ще момент, що ми не давали кошти на ті малокомплектні заклади, які мають менше ніж 25 людину, оскільки передбачається, що їх оптимізовуватимуть", - повідомила Новосад. 

Вона зазначила, що уряд продовжує політику під назвою "Гідність дитини" з побудови теплих туалетів, і на 2020 рік передбачено і віддано на місця 26 млн гривень на ці цілі.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1