Учні початкових класів 'проїли'  5 мільйонів гривень з бюджету Чернівців

Учні початкових класів "проїли" 5 мільйонів гривень з бюджету Чернівців

20.10.2016, 18:30

Три гривні коштує сніданок для учня початкових класів. Начальник управління освіти запевняє: шкільні булочки та бутерброди не лише дешевші за магазинні, а ще й смачніші.

Цьогоріч харчування школярів Чернівців забезпечують чотири підприємства: «Мега Крокус», «Ніна», «Кліпсидра» та приватний підприємець Любов Якимова. А в листопаді буде проведений новий тендер для формування харчування на 2017 рік.

- Вартість сніданку – 3 гривні. Ми пропонуємо дітям булочку або бутерброд, теплий чи прохолодний напій у залежності від пори року, - каже Сергій Мартинюк, начальник управління освіти Чернівецької міської ради. – Обідають у школі безкоштовно пільгові категорії дітей. На одного учня з бюджету виділяється 19,47 гривень. Розумію, що за такі гроші повноцінно нагодувати школярів важко, проте запевняю, що їжа цілком придатна. Сам час від часу без попередження виїжджаю у школи і перевіряю їдальні.

Система шведських столів, яка минулого року була запроваджена у трьох чернівецьких школах, наразі не застосовується. Обладнання використовується у технологічному процесі. Проте дітям страви на вибір не пропонують.

-  Раніше сніданки учнів початкових класів фінансувалися з держбюджету, а з 2016-го були переведені на міські бюджети. Зрозуміло, місто самотужки не зможе забезпечити повноцінним харчуванням молодших школярів, тому на сесії було прийняте рішення перейти на так звані полегшені сніданки – булочка, бутерброд і напій, - пояснює Сергій Мартинюк. – За рік на харчування учнів було витрачено 5 мільйонів гривень.

Як повідомила журналістам Інформаційного агентства «АСС» Валентина Драгоморецька, інженер з організації харчування, з наступного року на сніданок одного школяра буде виділятися 4 гривні. Обіцяють, що бутерброди будуть не двічі, а тричі на тиждень, а булочки – з начинками.     

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1