Учні  четвертих і сьомих класів залишилися без підручників через міністра фінансів Яресько?

Учні четвертих і сьомих класів залишилися без підручників через міністра фінансів Яресько?

28.11.2015, 00:08
Учні четвертих та сьомих класів, які досі навчаються без підручників, отримають книжки для навчання до кінця 2015 року. Про це з парламентської трибуни заявив заступник міністра освіти Андрій Гевко, повідомляє прес-служба міськради.
 
«На сьогоднішній день договори про закупівлю підручників укладені. Зараз відбувається процедура закупівлі і проплати», – повідомив заступник міністра.
 
За його словами, Міністерство освіти замовило підручників для учнів четвертих і сьомих класів на суму 69 мільйонів гривень. Інститут модернізації змісту освіти лише у листопаді провів перший тендер та замовив першу частину підручників. Термін поставки підручників – 30 листопада.
 
Створені за новими, вдосконаленими програмами підручники будуть для учнів безкоштовними. Половину їх вартості оплатить держава, половину – місцеві бюджети. Затримка із випуском та поставкою підручників пов’язана із відсутністю коштів у міністерства фінансів. Загальна сума коштів, виділена з держбюджету на придбання підручників у 2015 році, становить 267 мільйонів 331 тисяча гривень.
 
У Чернівцях в міському бюджеті для закупівлі нових підручників учням 4-х і 7-х класів зарезервовано понад 1 млн. грн.
1