На Буковині ДАІ та МНСівці врятують від снігового полону учасників дорожнього руху

На Буковині ДАІ та МНСівці врятують від снігового полону учасників дорожнього руху

16.12.2012, 21:56

За повідомленням УДАІ України в Чернівецькій області, у зв’язку із погіршенням погодних умов, особовий склад Державтоінспекції краю переведено на посилений варіант населення служби. Так, організована додаткова кількість нарядів дорожньо-патрульної служби, зокрема, надають допомогу учасникам дорожнього руху 88 співробітників ДАІ та 48 патрульних автомобілів. Окрім цього, на дорогах державного значення працює 17 одиниць снігоприбиральної техніки.

Під час нагляду за дорожнім рухом, працівники Державтоінспекції організовують проїзди заблокованих ділянок доріг, доїзд водіїв до пунктів обігріву, що були розгорнуті рятувальниками краю, а також на стаціонарних постах ДПС ДАІ та забезпечують доставку пального до заблокованих транспортних засобів. З метою профілактики заторів облаштовано 14 спеціальних майданчиків для відстою великогабаритних транспортних засобів.

На часі чотири автівки опинились у сніговому полоні. Зокрема, на автошляху регіонального значення Н-03 Данківці-Вартиківці-контрольно-пропускний пункт “Сокиряни”, автомобілі знаходяться у с. Путрино Кельменецького району і, як інформує УДАІ України в Чернівецькій області, усі власники транспортних засобів разом із пасажирами отримують належну допомогу. Відтак, протягом доби до чергової частини УДАІ УМВС України в Чернівецькій області надійшло 11 звернень від водіїв щодо ускладнення руху транспорту. За кожним фактом проведені перевірки, надана допомога та відновлено рух.

ДАІ Буковини принагідно звертається до учасників дорожнього та переконливо просить утриматися від поїздок у зв’язку з погіршенням погодних умов: посиленням опадів у вигляді мокрого снігу, вітру та створенням на автошляхах снігових заметів.

Як повідомляє Територіальне управління МНС України в Чернівецькій області, у ніч проти 16 грудня рятувальники краю та працівники Служби автомобільних доріг здійснили буксирування 152 автомобілю, з 4 вантажівки, 143 легкових автівки, 3 мікроавтобуси та 2 машини швидкої медичної допомоги. Зокрема, допомогу від спецслужб отримали 331 особи, з них 16 дітей, які знаходились у в транспортних засобах, що потрапили в затори та снігові замети. Так, задля забезпечення проїзду на магістралях регіону, Територіальне управлінням МНС України у Чернівецькій області задіяло 14 одиниць техніки та 98 чоловік особового складу, а Служба автомобільних доріг 53 одиниці техніки та 1156 працівників.

1